Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kevesebb csapattal, de elindult az õszi-téli bajnoki idény

A városban terjengő tévhiteket szerette volna eloszlatni Molnár Csaba, amikor a Csorna Város Kupája teremlabdarúgó-bajnokság lebonyolításáról beszélt. A Csukás testnevelő tanára szerint egyetlen percig sem forgott veszélyben a több mint harminc éve működő program, hiszen az intézmény az előző évekhez hasonlóan, idén ősszel is felvállalta a szervezéssel és végrehajtással járó feladatokat. A város vezetése, azon belül a sportért felelős személyek, valamint az iskolaigazgató a finanszírozás miatt kialakult aprócska nézeteltérés tisztázását követően megállapodtak egymással. A nemrég indult, és egészen jövő márciusig tartó bajnokságra egyfordulós, rájátszásos rendszert szerveztek – hangzott az interjúban. Új csapatok nem nagyon neveznek be a bajnokságra, a régiek meg kikopnak, ezért egyre csökken az amatőr focisták létszáma a városban. Molnár Csaba szerint nem biztos, hogy elment a kedve az embereknek a játéktól, hanem a cégek és az intézmények álltak el a nevezéstől. A fiatal focistákat beszippantják a sportegyesületek, a többieknek pedig nincs elég választási lehetőség az amatőr szintű szervezett mozgásra.
Az elmúlt bajnokságon vezették be az elektromos időmérőt, amitől eleinte ódzkodtak a csapatok, de idővel belátták, hogy ezzel a módszerrel el lehet kerülni a felesleges vitákat. A tavaszi idény után kérdőívet küldtek a játékosoknak, akik ebben kifejthették véleményüket, így a mostani szezont már ezek figyelembevételével szervezték meg. A színvonal és a létszám garantálása érdekében két megyei másodosztályú igazolt labdarúgó is részt vehet az amatőr bajnokságon.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.