Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Két kilogramm hatvan dekás ponty vitte el a prímet

Nyugodt emberek, vagy csak szimplán megszállottak? Vonzza őket a csend és a természet, annyira, hogy még rossz időben is kimerészkednek. Sokan vallják, a tóparton kitisztul a fejük, lecsendesedik az elméjük, elfelejtik a mindennapi gondokat. Képesek órákon keresztül ülni és várni, s ha mégis kifogják, sokszor visszaengedik a halakat. A horgászat az egyik olyan hobbi, amelyikről beavatatlan szemnek nehéz eldönteni, hogy mivel kedveltette meg magát, Nagy Zoltánnak viszont ez sosem volt kérdés.  Tavaly tartották először a rendhagyó horgászversenyt, amit ebben az évben szintén a csornaiak csapata nyert meg. A szervező azt is elmondta, hogy a talajvíz által táplált kapuvári Kistölgyfai úti tóban békés természetű kopoltyúsok, főleg pontyok, keszegek és kárászok élnek, amelyekre a jól ismert versenyszabályzat szerint “vadászhattak”a résztvevő. A kavicsbányató mellé egyébként bárki felállíthatja horgászfelszerelését, mert a terület márciusból a fagyok beálltáig látogatható.
Kovács Tibor hat-hét éves kora óta él a horgászatnak; nagybátyja motorral vitte őt a Keszeg-érhez és a Rábcára. Nősülése után rövid szünet következett, és tizenhárom esztendeje belépett a szárföldi egyesületbe. A csornai csapat versenyzőjének kevés a szabadideje, csupán néhány órát tölthet a szabadban, de neki ez mindennel felér. Pontyból és keszegből van elég a tóban, de mindig figyelik a fogyást, és annak megfelelően telepítik az állományt. A süllő és a harcsa nem akad olyan könnyen horogra – jegyezte meg Kovács Tibor. A kapuváriakban komoly vetélytársra találtak, s köztük is Szákovics Imre, aki  profi versenyhorgász, korábban világbajnoki második helyet szerzett csapatával. Mindezek ellenére úgy tűnik, a csornaiak mellé állt a szerencse, megnyerték a bajnokságot, de a kameránk előtt megszólaló pecás szerint küzdelmes versenyben volt részük, mert a hirtelen melegedés miatt a halaknak nem volt megfelelő étvágya. A reggel fél hatkor gyülekező horgászok sorszámot húztak, hogy még véletlenül se kerüljön egymás mellé ugyanazon település versenyzője. A csapatokat öt-öt fő alkotta, s mivel a szárföldi horgászegyesületben többen is horgásznak, nagyon jó hangulatban telt az egyfordulós, négy órán át tartó küzdelem. A harcsát favorizáló, de eddigi rekordja alapján tizenhárom kilogramm negyven dekás busával büszkélkedő Kovács Tibor dolgát a fűzfáról lehulló virág nehezítette, amely rátapadt a damilra, de legalább hűvös helyen várta a kapást. Az interjúalany jelezte, hogy milyen további események várhatók a szezon során: az egyesület hamarosan házibajnokságot rendez, július 2-án harcsafogó-verseny lesz, a Szárföld-kupa programját pedig most egyeztetik.

Beküldés dátuma: 2011. 06. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.