Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Két év szünet után idén ismét megtartották a Beledi Nyugdíjas Olimpiát

Megérdemelt győzelmet arattak a soproni szépkorúak a Beledi Nyugdíjas Olimpián, a házigazda csapata pedig nagyon örült a többi versenyző sikerének. A Beledi Ezüstfenyő Nyugdíjas egyesület vezetője szerint a szervezéstől kezdve a lebonyolításig tökéletes volt minden.

Mivel megfelelő időben, legalább két hónappal korábban elkezdődött a Beledi Nyugdíjas Olimpia szervezése, minden feladatnak meg volt a maga felelőse. Az egész rendezvény ideje alatt érezni lehetett az összhangot, mely a példás értékű összefogásnak, egymás kölcsönös megsegítésének köszönhető – mondta Tömböly Ildikó.
– Én a korábbi rendezvényeken még nem vettem részt, ezért az akkori játékokat sem ismerem, de Takács Sándor testnevelő összeállította a feladatokat. Mielőtt élesben ment volna a verseny, valamennyi pálya le lett tesztelve, precízen, pontosan bemutatták a teendőket. A szervezőbizottság is úgy gondolta, hogy a sérülések elkerülése érdekében, egyszerűbb próbatételek legyenek. A csapat kor szerinti összetétele is bizonytalan volt, mert nem mindegy, hogy hatvan egynéhány, vagy nyolcvan feletti versenyzőről beszélünk. Arra törekedtünk, hogy mindenki épen, egészségesen vigye végig az akadályokat – foglalta össze az előkészületeket a Beledi Ezüstfenyő Nyugdíjas Egyesület vezetője.
A versenyre az „Életet az Éveknek” Klubszövetség Győr-Moson-Sopron megyei nyugdíjasai neveztek be. Az idei megmérettetésen tizenöt aktív csapat vett részt, de olyanok is érkeztek, akik csak szerették volna megnézni a rendezvényt. Mindenesetre a kisfaludiak és a csornaiak is képviselték településüket és közben szurkoltak a versenyzőknek. A győrbácsaiak már a kezdetektől fogva lelkesen küzdenek a többiekkel, de nagyobb városokból is jöttek: Mosonmagyaróvárról és Sopronból, az ágfalvaiak viszont újnak számítottak.
A résztvevőkkel és a szurkolókkal együtt megközelítőleg háromszáz ember vett részt az idei Beledi Nyugdíjas Olimpián. A szervezés java részét a beledi önkormányzat, a helyi művelődési központ és a nyugdíjas egyesület vállalta magára, Takács Sándor testnevelőnek pedig a diákok segítettek, akikre tanáruk méltán büszke.
Első helyen végzett soproni Lővéri Nyugdíjasklub, második a rábakecöli Napsugár Nyugdíjasklub lett, harmadikként pedig a Petőházi Nefelejcs Nyugdíjas Egyesület fejezte be a versenyt. – Jövőre is találkozunk! – köszöntek el egymástól a résztvevők.

Beküldés dátuma: 2022. 05. 03.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

Hirdetés