Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Kerékpártárolót építenek a beledi óvoda udvarán

Beled Város Önkormányzata egymillió forint önerőt biztosított a beledi óvoda udvarán lévő kerékpártároló megépítésére. Tóthné Tóth Szilvia elmondta, hogy már az elődeik is tervezték és nagyon szerették volna a beruházást, és most végre beteljesült az álmuk.

– Talán még soha nem volt ekkora aktualitása a kerékpártárolónak, mint manapság – jegyezte meg az óvodavezető, aki abban bízik, hogy egyre többen döntenek a rendszeres kerékpározás mellett, hiszen környezetkímélő és energiahatékony közlekedési forma. A jó idő közeledtével a gyerekek is egyre gyakrabban veszik elő a kerékpárokat és rollereket, a legkisebbek a futóbicikliket. Tóthné Tóth Szilvia szerint nagyon jó hatással van a gyerekekre a  kerékpározás, mert bátrabbá, magabiztosabbá teszi őket a rendszeres mozgás, sőt még az értelmi fejlődésüket is pozitív irányban befolyásolja. Kifejezetten kedvező az egyensúly-érzékelés és a térirányok elsajátításában.

A beledi óvodában nagyon várják a tavaszias időjárást, hisz a tágas, jól felszerelt óvodaudvaron rendelkezésre állnak a különféle fejesztőeszközök, mozgásos játékok. Hamarosan újabb futóbicikliket és homokozókészleteket fognak beszerezni. Ahogy megjelennek az első napsugarak, nekilátnak a kertészkedésnek és a gyerekek segítségével fogják megújítani a magaságyásokban lévő növényzetet. Az egyik legkedveltebb szabadtéri program a közös séta, amikor bejárják a környéket a kicsikkel. a nagy- és középső csoportos gyerekekkel idén is szeretnék meglátogatni a csáfordjánosfai tőzike-tanösvényt.

Beküldés dátuma: 2023. 03. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek