Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Kerékpáros pumpapálya Kapuváron

Kapuvár Városi Önkormányzat pályázatot nyújtott be az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által meghirdetett Országos Bringapark Program 2022. elnevezésű AOFK -1.2.1-21 kódszámú pályázati konstrukció keretében.

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az Aktív Magyarország Program részeként 19.185.750.- Ft, összegű támogatást nyújtott a megvalósításhoz. A teljes bekerülési összeg 39.185.750 Ft, így 20.000.000 Ft saját erő bevonásával épülhet meg a pálya.

A pályázatban a Medosz pálya mögötti területen egy megközelítőleg 120 fm hosszúságú pumpapálya elhelyezését kívánjuk megvalósítani:
A kerékpáros pumpapálya szilárd burkolatú körpálya, amely dombokat és döntött kanyarokat tartalmaz. A bringás nem pedálozással, hanem jól időzített testmozgással (pumpálással) mozgatja a kerékpárt. A pumpapálya akkor jó, ha használója saját lendületét használva, tekerés nélkül tud körbe-körbe haladni rajta. A pumpapályákat életkori megkötés nélkül, a legváltozatosabb tudású bringások is használni tudják.

A pumpapálya rendeltetésszerű használatához szükséges lesz a közvilágítási hálózat bővítése is a területnél, valamint vízvételi lehetőség biztosítása egyaránt.

Beküldés dátuma: 2022. 12. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek