Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Képviselői beszámoló a csornai ülésről

"- A nyár folyamán megkezdett járda- és útfelújítások lassan a végéhez közelednek. Szeptember 16-án átadtuk a teljesen felújított Toldi utcát, a hátsó szakaszán pedig elkészült a murvázás. Az önkormányzat annyi utat és járdát tett rendbe, amennyit az anyagi helyzete megengedett.
- Az alkalmat megragadva szeretnék gratulálni a kórház szülészeti osztályán dolgozóknak az “Év Szülészete 2011” elnevezésű internetes szavazáson elért harmadik helyezéshez, illetve a pályázaton nyert 25 millió forintos támogatáshoz, amelyet továbbképzésre fordíthatnak.
- A felkészülési anyagban aggódva olvastam, hogy átmeneti pénzügyi likviditási gondok jelentkeztek a nyár folyamán az önkormányzatnál. A vezetés ennek legfőbb okát abban látja, hogy sajnos nem rendelkezünk jövedelemteremtő befektetéssel. Jó hír, hogy néhány hónappal ezelőtt egy befektető kereste meg Csornát azzal a céllal, hogy szélerőműparkot szeretne létesíteni egyes külterületeken. Képviselői javaslatra úgy döntöttünk, hogy utánanézünk annak, miként kapcsolódhatnánk a projekthez. Ennek az előkészítése most is folyik. Úgy gondoljuk, jó esélyünk van arra, hogy saját szélerőműveket építhessünk, melyből komoly bevételek származhatnak a jövőben.
- A Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesületnek nemrég néhány tagja kicserélődött. Ez munkájukon is látszik, mert rögtön beadtak egy olyan anyagot, amely szerint öt pályázaton szeretnének részt venni. Ha sikerül, akkor különböző rendezvények megtartására kapnának támogatást, illetve marketing eszközök vásárlására is lenne esély.
- Örülök annak, hogy nőtt a gyermeklétszám Kiscsornán, ugyanis, mint tudják, második csoportot kellett indítani az óvodában, mely viszont komoly feladatot ró a kistérségre és Csorna önkormányzatára. Csorna felajánlotta a kistérségnek, hogy a volt határőr laktanyában helyeznék el a fogyatékosok napközi otthonát, de a magas átépítési költségek miatt takarékosabb megoldást kerestünk a Laky D.u. 3. sz. alatt. Az étkeztetést a Szilágyi Erzsébet Kollégium konyháján oldanánk meg, így nem lenne szükség a külön melegítőkonyhára. Az önkormányzat 2,5 millió forintot ajánl a felújításhoz, de ugyanennyit kell a kistérségi társulásnak is hozzátennie.
- Döntés született az önkormányzat jogi képviseletének ellátása ügyében is. Az új jogi szakember -  az eddigihez képest – havi 40 ezer forinttal olcsóbban vállalta el ugyanazt a munkát.
- A közeljövőben a minisztérium külterületi mezőgazdasági utak fejlesztéséhez fog pályázatot kiírni. A feltételeknek szinte csak egyetlen út felel meg Csornán, ez pedig az északi részt Földszigettel összekötő ún. pálmajori út. Ha összejön a pályázat, a földszigetieknek lesz könnyebbség, ugyanis sokkal gyorsabban és komfortosabban el tudják majd érni a várost.
- A következőkben fel szeretném hívni arra a figyelmet, hogy újra indul a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázat, mely szeptemberben került fel az internetre.
- Végül, de nem utolsó sorban, zárt ülésen tárgyalt a képviselő-testület a napelem-gyár létesítésére szánt iparterület eladásáról. A felröppent pletykákat cáfolva biztosítom önöket, hogy a befektető elsősorban Csornán szeretne gyárat építeni. A területértékesítés nem hiúsult meg, csak annyira összetett a folyamat, hogy jelenleg az előkészítésnél tartunk."
Beküldés dátuma: 2011. 09. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.