Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kellő mennyiségű adrenalinnal feltöltve versenyeztek a táncosok

A kapuváriaknak nem újdonság, hogy a Movement Dance School évente több gálát szervez, sőt, tavaly ingyenes sportnapra is várták az érdeklődőket. Az Urban Dance Kupa elnevezésű nemzetközi hip-hop táncversenyt azonban idén első alkalommal tartották meg. Rabi Imre, aki maga is ebben a műfajban otthonos, valami olyan dolgot szeretett volna nyújtani, amelyben eddig nem volt része a közönségnek. A helyi versenyzőknek plusz motivációt jelentett a nagyobb kihívás, ezért örömmel látták vendégül az Ausztriából,  Romániából, Szlovéniából és az USA-ból érkezett elismert táncosokat.  Rabi Imre elmondta: az öttagú zsűriből négyen külföldiek voltak, a New York-i Byron Coxot külön is megemlítette, aki a verseny után ellátta tanácsaival a fellépőket. A Movement Dance School Egyesület elnöke arról beszélt, hogy a hip-hop világában az urban dance olyan gyűjtőfogalom, amely többféle stílust és lépéstechnikát kapcsol össze. A közel kétszáz versenyző részvételével megtartott eseményen amatőrök és profik egyaránt részt vettek. Az utóbbi csapatok bemutatóját követően párbajon dőlt el a győztes kiléte.
A közhasznú szervezet elnöke hozzátette: rengeteg anyagi és erkölcsi támogatást kaptak a várostól és a helyi vállalkozóktól. A versenyzőktől minimális nevezési díjat kértek, a nézőknek pedig nem kellett fizetni az élményért. A kupasorozatnak idén még lesz folytatása Székesfehérváron és Budapesten, a Movement Dance School pedig jövőre is szeretné, ha a verseny egyik állomása ismét Kapuváron lenne.

‘Semi Anna Borbála és Juronits  Judit a hétfős lánycsapat tagjaként vettek részt a versenyen. Az öt éve táncoló Anna össze tudja egyeztetni hobbiját  a tanulással, de a fertőszentmiklósi Juditnak már kicsit nehezebb, mert ő Ausztriába jár iskolába.  A hazai pályán fellépő Varga Patrik és Pócza Milán szintén több éve táncolnak, és amíg csak lehet, folytatják, mert nagyon élvezik. A fiúk heti kétszer járnak gyakorolni, de a verseny előtt szinte mindennap találkoztak a csapattagokkal, ennek ellenére nem sajnálják az erre áldozott időt.

Beküldés dátuma: 2012. 03. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.