Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Katolikus közösségi házat avattak Beledben

Új vallási intézményt vettek birtokukba a Krisztust követő belediek, akik feladatuknak tekintik Jézussal való találkozást. A templom az első számú hely, ahol a hívek azonosulhatnak igéjével, de a szeretetteljes emberek másutt is tisztelhetik egymást Isten Fiaiként.

A templom több kötöttséget ír elő a híveknek, ahol nem szokás a beszélgetés és a spontán kérdezés – jegyezte meg Havassy Bálint László. A katolikus közösségi ház viszont az emberi találkozás egyéb formájára is lehetőséget kínál.
– Amikor ezt a sok széket behordtuk a házba, jóval többnek tűnt, most pedig látom, hogy mégsem jutott mindenkinek. Arra gondoltam: nem baj, hiszen ez volt a célunk! Olyan sokan legyünk, hogy kicsit össze kelljen bújni, hisz ezt jelenti a közösség szó. Későbbi összejöveteleinkkel a találkozásoknak teremtünk alkalmakat.
Az épületben olyan kötetlen előadásokat terveznek, amelyen a jelenlévők bármikor feltehetik kérdéseiket. A bibliaórát felnőtt továbbképzésnek szánják, amikor a résztvevők elmélyíthetik hitbeli meggyőződésüket. A tervek közt szerepel vallási célzatú filmvetítés és táboroztatás.
A szervezők a katolikus ház múltját, megálmodott célját kisfilmmel szemléltették.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.