Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Katolikus közösségi házat avattak Beledben

Új vallási intézményt vettek birtokukba a Krisztust követő belediek, akik feladatuknak tekintik Jézussal való találkozást. A templom az első számú hely, ahol a hívek azonosulhatnak igéjével, de a szeretetteljes emberek másutt is tisztelhetik egymást Isten Fiaiként.

A templom több kötöttséget ír elő a híveknek, ahol nem szokás a beszélgetés és a spontán kérdezés – jegyezte meg Havassy Bálint László. A katolikus közösségi ház viszont az emberi találkozás egyéb formájára is lehetőséget kínál.
– Amikor ezt a sok széket behordtuk a házba, jóval többnek tűnt, most pedig látom, hogy mégsem jutott mindenkinek. Arra gondoltam: nem baj, hiszen ez volt a célunk! Olyan sokan legyünk, hogy kicsit össze kelljen bújni, hisz ezt jelenti a közösség szó. Későbbi összejöveteleinkkel a találkozásoknak teremtünk alkalmakat.
Az épületben olyan kötetlen előadásokat terveznek, amelyen a jelenlévők bármikor feltehetik kérdéseiket. A bibliaórát felnőtt továbbképzésnek szánják, amikor a résztvevők elmélyíthetik hitbeli meggyőződésüket. A tervek közt szerepel vallási célzatú filmvetítés és táboroztatás.
A szervezők a katolikus ház múltját, megálmodott célját kisfilmmel szemléltették.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.

 • Mihály-napi vásár a katolikus óvodában

  Nagyon fontos, hogy a gyerekek megismerjék azt az időszakot, amelyben nagyszüleik, dédszüleik éltek és legyenek tisztában azokkal a jeles napokkal, amelyek az előttük élő generációk hétköznapjait tették különlegesebbé.

 • Tetemes mennyiségű tartós élelmiszer érkezik a térségbe

  Beleden és az intézmény ellátási területein szívesen fogadják a tartós élelmiszeradományt.

 • Kapuváron gondos gazda módjára bánnak a távhővel

  A Kapuvári Hőszolgáltató Kft. szeptember 15-ig végzi el az aktuális karbantartási feladatokat.