Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Karate "főpróba" a diákolimpiára

A csornai Arany iskola tornatermében lezajlott rendezvényen tizenhárom klub sportolója jelent meg. A szlovákoktól huszonöt karatéka érkezett a délelőttől estig tartó programra. Horváth Tibor szerint a több órás időtartam azért jó, mert a gyakorlás mellett az erőpróbák is beleférnek. Még a harcedzett karatésoknak is kemény próbatétel az egymás után végrehajtott küzdelmek sorozata, de az edző úgy gondolja, hogy a gyerekeknél nem ez a lényeg, hanem a tréningezés. A helyzet az igazi versenyekre emlékeztet, de a nap során nem hirdetnek győztest és kiesőt sem.
A szituáció olyan mint a főpróba, amelyen a résztvevők sok tapasztalatot szerezhetnek.
Aki miközben látja a többieket, maga is elfárad, jobban összekovácsolódik a társasággal. Aki él és mozog, az minden órában beáll az első tíz percre, utána már csak az, aki folytatni akarja. Ha ahhoz tartja kedve, és persze van még ereje, váltott partnerekkel végigdolgozhatja a hatvan percet. Ha a hosszú rendezvény ideje alatt csak a kötelező küzdelmeket teljesítik a karatékák, már akkor is sokat tettek.
A tizenkét órás küzdelemre azok az ifjoncok is beneveznek, akiknek még csak néhány hónapos múlt van a hátuk mögött. Az avatottabb szemek már itt meglátják, hogy ki az ígéretesebb jelölt, de senkinek sem kell aggódnia, mert mindenki megtalálja a felkészültségének megfelelő párját, akivel aztán gyakorolhat – tájékoztatott Horváth Tibor.
Aki részt vett a tizenkét órás rendezvényen, közelebb kerülhetett a karate öt alapelvéhez, amelyek a következők:  jellem, tisztelet, szorgalom, önuralom és akarat. A csornai 16 éves Kovács Eszter és 14 esztendős Kovács Ádám nem sajnálja az időt az esti karateedzésekre. Az 5. kyu fokozatnál tartó sportolók öt, illetve hét éve gyakorolnak. A beledi Kronekker Robertának és Horváth Mátyásnak szintén nem teher a karate. Ők a 7 és 8 kyu megszerzésekor a küzdelmet tartották nehéznek, de legalább a fekete övig szeretnének eljutni. A hétéves Sajgó Patrik a kapuvári szakosztályban erősít. Az elsős kisfiú hetente kétszer vesz részt az edzéseken, amit felnőtt koráig szeretne folytatni.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.