Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Kapuvári dákok görögországi tanulmányúton

Húsz berges diák járt nemrég Görögországban az Erasmus+ program jóvoltából. A fiatalok a szakmai tapasztalatokon kívül életre szóló élményekkel gazdagodtak. Élménybeszámolójukat a Rábaközi Televízió kamerája rögzítette.

Pavlóczki Béla a Soproni Szakképzési Centrum Berg Gusztáv Szakképző Iskola húsz diákját kísérte Görögországba Farádiné Takács Erzsébet kolléganője társaságában. Paralia Panteleimonos nevű település egyik hoteljében szálltak meg, ahol rajtuk kívül még két iskola tanulói voltak jelen: az összesen hatvannyolc tanulót hat tanár felügyelte.
Tapasztalatai szerint nagyon jól összekovácsolódtak a diákok a két hét alatt . A fiatalok is úgy érezték, hogy hosszú volt az odaút, de megérte, mert rengeteg dolgot láttak és tapasztaltak abban a tizenkét napban, amikor nem az utazással telt az idejük.
– A gyerekek nagyon élvezték a gyakorlattal töltött időt. A kinti koordinátoraink változatos programokról gondoskodtak számunkra. Többször voltunk a tengernél, megnéztük a 12. század végén keresztesek által épített várat, ahonnét gyönyörű kilátás nyílt a környező tájra. Jártunk Thesszalonikiben, a Meteoráknál, megnéztük Zeusz kádját, Rapsani települést, a kőfalut – mondta Pavlóczki Béla. Az iskola igazgatóhelyettese szerint a gyerekek nagyon könnyen felvették az ottani ritmust és önállóan tevékenykedtek a gyakorlati képzőhelyeken. Azonkívül, hogy szakmai ismeretekre tettek szert, gyakorolhatták az idegen nyelveket.
– Ebbe az irányba megy a világ. Aki szeretne valamilyen komolyabb dolgot véghez vinni a szakmájában, annak elengedhetetlen az idegen nyelvi tudás – hangsúlyozta a pedagógus.
Az Európai Unió oktatást, képzést, ifjúságügyet és sportot támogató programja az Erasmus+, mely lehetőséget biztosít arra, hogy a tanulók külföldön szerezzenek szakmai gyakorlatot. A résztvevők olyan tanúsítványt kapnak, mely hitelesen bizonyítja, hogy két héten át dolgoztak valamelyik külföldi országban.

Beküldés dátuma: 2022. 11. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek