Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kapuvári családi szokások, hagyományok

Hosszas tanakodás, halk suttogás közepette válaszolták meg a  négyfős csoportok a  feladatlapon olvasható kérdéseket. Plusz pont járt annak, aki el is tudta mondani, hogyan készítették eleink a ma már ritkábban asztalra kerülő harapnivalót. Elsőként a tejfölös krumpli receptje hangzott el, majd a négyes asztaltársaság egyik tagja a hagyományos böjti ételnek, a pálinkától és fűszertől sem mentes, ún.érett túrónak az összeállítását osztotta meg a többiekkel.
Németh Sándor, a városi könyvtár vezetője arról beszélt, hogy az Országos Családi Könyvtári Napok keretében rendezték meg  a versenyt az olvasóteremben. A feladványok összeállításánál arra törekedtek, hogy a fejtörők az élet lehetőleg minél több területét átfogják. Forrásanyagból nem volt hiány, mert a diákok előre megadott irodalomból készülhettek a megmérettetésre, de ha csak az iskolájukban néztek körül, már akkor is találtak témába vágó leírásokat. A könyvtáros szakember szerint alaposan felkészültek a gyerekek. Németh Sándor abból a szempontból is nagy jelentőséget tulajdonít a családi környezetnek, hogy mennyire érdeklődnek a fiatalok a múlt szokásai iránt.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.