Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kapuvár parkjaiban kinyíltak a tulipánok

Májusban a Fagyosszentek után tízezer tő egynyári virágot ültetnek el a Kapukom Kft. dolgozói a város több hektárnyi parkjában. A virágágyak viszont addig sem állnak üresen: csodás színpompával köszöntik az árvácskák és a tulipánok a megkésett tavaszt.

A város zöldterületeinek és virágágyásainak területe évről évre nő Kapuváron. A gondozásuk ezért egyre nagyobb feladatot jelent. A cég zöldterületgondozói létszáma ugyanakkor évek óta változatlan.
Több tízezer négyzetméteren, mikor egyidőben elkezd nőni a fű, bizony a létszám háromszorosának is kemény dió volna úrrá lenni a helyzeten. Ezekben a napokban pár nap kiesés, egy váltakozó esős-napfényes napokból álló hét teljes mértékben fel tudja borítani a jól megtervezett munkavégzést. Németh D. László, a Kapukom Kft. ügyvezetője a Rábaközi Magazinnak azt mondta: emiatt van szükség arra, hogy rugalmasan módosítsák a feladataikat. "Így sem tudunk egy időben ott lenni mindenütt, de igyekszünk. Sikerült olyan nagy teljesítményű eszközöket vásárolnunk tavaly, amelyek több ember munkáját is kiváltják. A legfontosabb pedig, hogy ma a város olyan munkatársakat alkalmaz a parkgondozásban, akiknek többsége több éve velünk van. Mi a kollégáinkban bízunk, mert látom, hogy évek óta szorgalmasan teszik a dolgukat."
A Kapukom idén több száz piros tulipánnal köszöntötte a tavaszt és rövidesen kikerülnek a városi virágoszlopokba is a muskátlik, jázminok. – Minden évben igyekszünk kicsivel többet adni, kicsit másképp felöltöztetni a várost - mondta Németh D. László. A kapuvári parkok gyerekzsivajtól hangosak, kedvelt találkozóhelyei fiataloknak és időseknek. "A városközpontban sok virágos parkunk, sok száz négyzetméter zöld pázsitunk, száz vadgesztenyefánk, rendezett, tiszta környezetünk az amire büszkék vagyunk, mi kapuváriak. Nagy boldogság számomra, mikor azt látom, hogy a város lakói közösségi térként használják parkjainkat. Mert a mi várkertünkben, várárkunkban szabad a fűre lépni, sőt kötelező."

 

 A Kapukom kezeli a város Balatonakali táborát is

– Főként családosok jönnek hozzánk, 6-8 fős, konyhás, fürdőszobás faházaink vannak. Szerény komforttal, szerény árért. Nagyon sokan kedvelik Akalit, hisz nagyobb társaságok itt együtt pihenhetnek, bográcsozhatnak, a gyerekek is szaladgálhatnak a táborban. A szálláshelyek felújítását megkezdtük, árakat nem emeltünk, május közepére reményeink szerint át tudjuk adni a pihenni vágyóknak Akalit. Egyelőre fél szezonunk szabad, így a 06 96/778-998-as telefonszámon korlátozott időpontokra ugyan, de lehet még szállást foglalni - mondta a Rábaközi Magazinnak Németh D. László, a tábort is kezelő Kapukom Kft. vezetője. 

Beküldés dátuma: 2018. 04. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.