Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Kapuvár mindig is híres volt a hagyományápolásról

Isten hozott benneteket Kapuváron! – köszöntötte Hámori György a hatodik alkalommal megrendezett Végvári hagyományőrző napokon résztvevő csapatokat. A város polgármestere megköszönte a Kapuvári Hajdúk és Gartai Muskétások munkáját, melynek révén a város bekapcsolódhatott az országos hagyományőrző fesztiválok „vérkeringésébe”.

Hámori György örömét fejezte ki, mert a fiatalabb generációk révén biztosított az utánpótlás, így hosszú ideig folytatódhat a hagyományőrző tevékenység a városban. A VI. Végvári hagyományőrző napok megnyitó ünnepségen részt vett Hámori György polgármester; Áder Attila, Kapu Vára Hagyományőrző Egyesület elnöke; prof. dr. Gadányi Károly, a Magyar Tudományos Akadémia tagja; Bíró Péter, a Rákóczi Szövetség kapuvári szervezetének elnöke; Nagy Csaba, a Rákóczi Szövetség Felügyelő Bizottságának tagja; Lazók Zoltán, Oroszlány polgármestere; Túri Török Tibor szobrászművész.
Szép számmal sorakoztak fel a rendezvényen részt vevő csapatok: a körmendi Batthyány Lovas Bandérium, a Falkonetta Kompánia Budapestről és Aszódról; Gyulaffy László Hagyományőrző Bandérium Gyulakesziről; a kapuvári Hanyi Íjászok Hagyományőrző Egyesület; a kőszegi Jurisics Bandérium; Kőszegi Ostromnapok Egyesületet; Múltunk és Jövőnk Egyesület Tatabányáról; a sárvári Nádasdy Ferenc Bandérium; a nagycenki Nyugati Vármegye Vitézlő Rendje Hagyományőrző Egyesület; Ráckevéről a Pannon Vitézlő Oskola; tatai Pálffy Bandérium, Tata Várának Seymenjei, valamint Gölbasi Vitézei Egyesület; Szigetvárról a Szigeti Oroszlánok csoportja a Zrínyi Miklós Hagyományőrző Egyesület kötelékében; a rományi Északi Szabad Hajdúk Hagyományőrző Egyesület; Várpalotáról a Palotai Darabontok.

Beküldés dátuma: 2022. 06. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek