Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kapuvár mesterlövésze eredményes versenyszezont zárt

A sportlövészetet sem kímélte a pandémia tavaszi és ún. második hulláma. Szabó M. Károly a két időszak között, vagyis júniusban még versenyezhetett. A jelenlegi helyzetben, az óvintézkedések betartásával  még működik a sportlövészet – tudtuk meg a kapuvári mesterlövésztől.

2020 elején még jól indultak a dolgok Szabó M. Károly számára, aki február végi vizsgával záruló fegyverismereti tanfolyamot szervezett Kapuváron. Egy hét múlva viszont leállt minden, mert a Magyar Sportlövők Szövetsége a kormány által kiadott rendelkezéseknek megfelelően betiltotta az összes versenyt.
– A meghirdetett versenyekből nyilván nem tudtuk mindet lefuttatni, mert az áprilisi elmaradt, de a júniusi és a szeptemberi már jól sikerült, ezenkívül a Puskás-lőversenyt is le tudtuk bonyolítani.
Szabó M. Károly a nyár közepén kezdődött versenyszezonban tizenhárom alkalommal mérette meg magát, ahonnét a következő eredményekkel tért haza: tíz arany, ugyanennyi ezüst, valamint egy bronz elismerés, és egy gyorspont ezüstérem. Utóbbiról elmondta, hogy lényegesen rövidebb idő alatt kell végrehajtani a feladatokat, mint a nemzeti bajnokságokon, hiszen ott 5 lövésre 5 perc az adott idő, itt pedig 5 lövésre 25 másodperc áll rendelkezésre.

Szabó M. Károly az első júniusi tréningen 190 köregységet ért el sportpisztollyal, de a többi versenyen is hasonlóan teljesített. Az országos bajnokságot 187 köregységgel nyerte meg. Tavaly lecsúszott a dobogóról, ezért idén még jobban szeretett volna bizonyítani, ami végül sikerült a kapuvári Bázis SE lövőjének. A megyei robbanófegyveres bajnokság korosztály nélküli kategóriájában szintén megszerezte az elsőséget.
Szabó M. Károly elmondta, hogy aki fiatalabb korában kezdte ezt a sportot, a 60 pluszosok között is hozza a jó eredményeket.

A közel nyolcvan taggal működő Bázis SE abban bízik, hogy előbb-utóbb lesz saját lőtere. A minősítő versenyeket a Kemenesmagasiban bérelt területen tartják meg. Aki fegyverrel rendelkezik, legalább évi két alkalommal részt kell vennie a minősítőversenyeken. Szabó M. Károly Babóton, Győrben és Sopronban szokott tréningezni.

Beküldés dátuma: 2020. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek