Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kapuvár hosszú távra tervezi jövőjét

Cseh nagyköveti vizit Kapuváron:

– Nagy szeretettel köszöntjük a nagykövet asszonyt Kapuváron. Hamarosan átmennénk a kórházunkba, ahol megmutatnánk azt a különleges gyógyászati eljárást, amely se Magyarországon, se máshol Európában nincs – invitálta exkluzív vendégét Németh Csóka Gábor az érbetegek kezelésére kialakított, 115 ágyas részlegbe. Helena Bambasová meglepve hallgatta dr. Benedek Zoltán igazgató főorvos tájékoztatóját, amely szerint akkora az érdeklődés a szénsavhóval történő eljárás iránt, hogy kb. 700 - 800 előjegyzett beteggel számolnak, ezért a jelentkezőknek 9 - 10 hónapos várakozási időre kell számítaniuk.
Mivel Kapuvár kistérségi központ, ezért ha fejlesztésről van szó, az mindig a Rábaközre vonatkozik. Gyakran nekiszegezik azt a kérdést, hogy mikor jönnek a befektetők – mutatott rá a problémára Hámori György, aki szerint a  a kapcsolatok hozadékát nem így kell mérni. Sokszor a jó példák átvétele és azok napi munkába való beültetése ennél is többet számít. – Lehet, hogy a találkozók nem hoznak kézzel fogható eredményt, de hogy hosszú távon megéri, abban is biztos vagyok – mondta Kapuvár vezetője.
A Cseh Köztársaság magyarországi nagykövete az egészségügyi komplexum megtekintése után a polgármesteri hivatalban élvezhette a kapuváriak vendégszeretetét. – A 2006-ban felállt képviselő-testület jelképesen is tágra nyitotta a város kapuit. Az elmúlt években tizenegy ország, tizenegy városával alakítottunk ki nagyon jó kapcsolatot, és reméljük, hogy egy cseh település is ebbe a körbe fog tartozni – mondta Hámori György polgármester. Helena Bambasová válaszul leszögezte: viszonylag rövid ideje, fél éve kezdte meg működését Magyarországon, ezért csak most kezdi felfedezni hazánkat. Az első régió, ahol alaposabban körülnézett, Győr-Moson-Sopron megye, melyet iparilag fejlett, gazdag térségnek ismert meg.

Ausztriai magyar nagykövet látogatása:

Az Ausztriával több sikeres uniós pályázatot kivitelező Kapuvár baráti találkozóra hívta Szalay–Bobrovniczky Vince nagykövetet. A bécsi hivatalt nemrég elfoglaló diplomatának feltett szándéka, hogy tevékeny részt vállaljon a határ menti kapcsolatok megerősítésében, ezért már több hazai városban tett hivatalos látogatást. Szerinte Kapuvár kiváló pozíciókat hozott létre a külföldi vendégek fogadására, ezért arra törekszik, hogy minél szélesebb körben reklámozza az egyedi adottságokkal rendelkező régiót. A folytatásról elmondta: idén őszre tervezik azt a fórumot, amelyen magyar–osztrák határ menti térségek vezetői  értekeznek egymással. Őexcellenciája miután megtekintette a perifériás érbetegség gyógyítására szolgáló kapuvári egészségügyi intézményt, a polgármesteri hivatal tanácstermében bejelentette: népszerűsíteni fogja a látottakat a bécsi magyar nagykövetségen. A Flóra Termálfürdő szintén elnyerte a tetszését, ezért kilátásba helyezte, hogy meghívják az ittenieket egy bécsi idegenforgalmi bemutatóra. A nemrég a Hanság-főcsatornán átadott, Báró Berg Gusztávra keresztelt kerékpáros-gyalogos híd szintén szép példája a két ország közötti együttműködésnek. – Köszönöm a kiemelten szívélyes fogadtatást, nagyon szép napot töltöttünk itt, amely élmény volt – hangzott a sajtótájékoztatón.

 

Beküldés dátuma: 2011. 05. 25.

Kapcsolódó hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

További hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

 • Emléktáblát avattak a kapuvári röntgenmúzeumban

  A Francia Köztársaság „Akadémia Pálma Rend” Tiszti fokozatával kitüntetett dr. Fornet Béla professzor szerint Boross János a kapuvári röntgenmúzeum létrehozásával és gondozásával a törődésnek és a szakmai lelkesedésnek olyan fokát valósította meg, amellyel ma már csak ritkán találkozni.

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

 • A közös élmény és emlék összehozza az embereket

  Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit.