Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kapuvár a kerékpárosok Mekkája szeretne lenni

A rábaközieknek, de ezen belül a kapuváriaknak is ajánlotta a felújított kerékpáros centrumot  Németh D. László. A Kapukom Kft. ügyvezetője hozzátette: nyilván a helyieknek nincs szüksége a panzióban lévő szállásra, de június 25-től kéthetente túrákat szerveznek a bicikliseknek. Valószínű, sokan járnak vele egy cipőben, mert ugyan tíz-húsz-harminc esztendeje a régióban élnek, s mégsem ismerik közvetlen környezetüket, a hanyi világot. Most itt az alkalom, hogy saját, illetve a rendszeresen átvizsgált negyven kölcsönözhető kerékpár valamelyikével, és persze szakavatott túravezetővel  nézzék meg a Hanságot.
Az elmúlt időszakban nagy érdeklődésre számot tartó megyei konferenciákat tartottak az épületben, melynek ilyen jellegű adottságait a későbbiekben is szeretnék kihasználni. Ugyanakkor a ház környezete, tetszetős zöld területeivel – a volt KRESZ-parkkal és az épület mögött lévő még szebb szabadtérrel – legalább ekkora értéket képvisel. Ide piknikezésre alkalmas szalonnázóhelyet képzeltek el.

Kapuváron elsőbbséget élvez a kerékpáros turizmus és a Hanság ehhez kapcsolódó 2,3 milliárdos fejlesztése, mely projektben a település vezető partneri szerepet vállalt. A Kapuvár-Beledi kistérség konzorciumi tagként vesz részt abban a beruházásban, mely a Nyugat-Rábaközbe irányuló kerékpáros utak korszerűsítését jelenti.

Ha nyár, akkor nyaralás! Kapuváron erre is van megoldás.

A Kapukom Kft. kezelésében működik a balatonakali tábor, ahol nyolc faház várja a pihenni vágyókat. Ebből öt komfortos, tehát konyhával, WC-vel, fürdőszobával ellátott, a hajdani úttörőtáborból maradt építményekben viszont közösségi zuhanyzóval kiegészített szálláshelyek vannak. Három faházba új zuhanyzó és konyhai berendezés került, a következő években pedig pályázati pénzből szeretnék az ifjúsági részt családi nyaraltatásra alkalmassá tenni. A fizetős strand mindössze nyolcszáz méterre van a tábortól. Németh D. László jelezte: ide is hoznak legalább tíz drótszamarat, így a nyaralók se maradnak le a biciklis túra örömeiről, hiszen a táborhely előtt halad el a tavat körbevezető kerékpáros út. – Olyan kis túrákat is tudunk ajánlani a környéken, amelyek izgalmasak lehetnek a táborlakók számára – tette hozzá. A komfortos és nem komfortos faházak ára egységesen 10 ezer forintba kerül. A különbség a következő: a jobban felszerelt építmény akár két baráti társaság, tehát nyolc-tíz fő elhelyezésére alkalmas, míg az egyéni fürdőszobát nélkülöző, kevésbé kényelmes helyet  tizenöten is belakhatják.
A balatonakali nyaralót üzemeltető Kapukom Kft. figyelembe veszi az üdülni szándékozók igényeit.
Augusztus hónapra az ifjúsági faházak beteltek, viszont a családoknak korlátozott számban még van ajánlható szálláshely. Igény esetén menüt és ágyneműt biztosítanak, de annak sincs akadálya, ha valaki a nomád körülményeket választja, mert szinte egész nap a strandon tartózkodik.Aki további információt szeretne kérni a táborról, az érdeklődjön e-mailben (info@kapukom.hu), vagy tárcsázza a 96/778-998-as telefonszámot – ajánlotta Németh D. László.
Beküldés dátuma: 2012. 06. 27.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.