Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jövőre is várják a szavalni vágyó gyerekeket

Több mint negyedszázados hagymánya van Kapuváron a “Szülőföldünk a költészetben” vers- és prózamondó versenynek, melyen a rendező település és tagintézményeinek alsó és felső tagozatosai, valamint a mihályi általános iskola diákjai vettek részt. Horváthné Varga Edit pedagógus szerint magasra emelték a mércét a gyerekek, ezért nehéz dolga volt a zsűrinek. Az iskolai megmérettetés első és második helyezettjei mehettek tovább a területi versenyre. Az alsósok a család, a természet és az iskola témaköréből készülhettek fel, a nagyobbak pedig Arany János, Petőfi Sándor, József Attila, valamint Áprily Lajos egy-egy verséből választhattak. A prózai anyagot mindenki maga döntötte el, hogy mivel akar szerepelni.
Beküldés dátuma: 2011. 12. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.