Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jól járhatóak Csorna külterületi útjai

Az idei év költségvetésében Csorna külterületi útjainak rendben tételére is komolyabb összeg szerepelt, mint korábban. A fejlesztésre szánt összeg nem titok, összesen egymillió forint. Puding próbája az evés: a városvezetők letesztelték a felújított pálmajori utat, és szerintük kiváló.

Major András sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Csorna ismét egy fontos mérföldkőhöz érkezett: nagyobb volumenű felújítás történt a város külterületi útjain.

– Kicsit visszakanyarodnék a 2017-es költségvetés tervezésének időszakára, amikor kiemeltük az utak és járdák felújítása mellett szeretnénk nagyobb figyelmet szentelni a külterületi utak karbantartására, rendbetételére is – fogalmazott az alpolgármester, aki korábban is hangsúlyozta, hogy mindez csak a gazdákkal, vadásztársaságokkal összefogva valósítható meg. A munkálatokra szánt egymillió forint ugyan meghaladja a tavalyit, de még többre lenne szükség. A felújítandó utak prioritási sorrendjének felállításakor kikérték több gazdálkodó és a mezőőrök véleményét is.
Sok gazda használja a pálmajori bekötőutat, ami meglehetősen nagy forgalmat bonyolít. Major András a munkálatokkal kapcsolatban elmondta, hogy október elejére már be is fejeződött az utak felújítása, amiért köszönet jár valamennyi közreműködő partnernek. Az utak használhatóságát a közvetlen környezet is befolyásolja, ezért az önkormányzat egy vállalkozóval együttműködve az utak mentén lévő növényzet rendezését, a helyenként elvadult bozótos ritkítását is elvégzi. A gazdák elégedettek az eredménnyel, mert így jobban szárad az út és könnyebben mozoghatnak a munkagépekkel.

Bella Rudolf hálás a gazdák önzetlen hozzáállásáért, hisz volt olyan nap, amikor több mint tíz traktor szállította a helyszínre a 3.500 tonnányi alapanyagot. A tereprendezés után a Pálmajori út egészen az ún. széles útig tartó közel 3 kilométeres szakaszára 6 méter szélességben hordták fel.
A csemetekertnél lévő útszakasz azon részeit is rendbe tették, ahol korábban nagyobb kátyúk keletkeztek. Csatárimajorban a középső utcát kb. 400 méteren át újították fel a határig. A rossz állapotban lévő vágástéri út 900 méter hosszan kapott új felületet.
– A jövőt illetően további megbeszélések folynak alapanyagok beszerzését illetően, hiszen szándékunk szerint folytatnánk a külterületi utak karbantartását – mondta lelkesen a helyi képviselő, hozzátéve: legalább évente kétszer, tavasszal és ősszel rendezni kellene ezeket az utakat, hogy ne álljon meg rajtuk a víz. Az utak építése mellett fontos a karbantartásuk is.

Beküldés dátuma: 2017. 10. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.