Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jól érzik magukat a gyerekek az óvodában

Mátics Zoltánné a soproni főiskola után a fővárosban elvégezte a nyelv- és beszédfejlesztő szakot, majd a közoktatásvezetői képesítést is megszerezte.  Az édesanya férjével két gyermeket nevel: fiuk egyetemista, lányuk pedig középiskolás. A tagintézmény-vezető kollégáival arra törekszik, hogy családias, szeretetteljes légkör vegye körül a gyermeket. A csoport létszáma kicsit csökkent a tavalyihoz képest, de év végére eléri a huszonhat főt. 2007 óta a kapuvári Király-tó Óvoda tagintézményeként funkcionálnak. Mátics Zoltánné szerint ennek számos előnyét élvezik: Azóta hamarabb eljut hozzájuk a szakmai információ, és könnyebben bekapcsolódnak a különböző rendezvényekbe. Ha kell, a kicsiket is utaztatják a számukra érdekes programokra. Tagóvoda lévén továbbra is maguk szervezik az életüket a Kéz a kézben elnevezésű program által. – Nagyon fontos, hogy a gyerekek megismerjék környezetüket, ezen belül a falut. Sokat sétálunk Babóton, és ismerkedünk hagyományainkkal – fogalmazott az tagintézmény-vezető. Örömmel hallgatják az idősebbek elbeszéléseit – tette hozzá. Legyen szó bármilyen rendezvényről, egy emberként megmozdul a falu, és mindig nagy segítséget kapnak a polgármestertől és a helyi vállalkozóktól. Mivel a szülők szívesen hordják gyermekeiket az óvodába, bármilyen kérésük teljesítésében közreműködnek. A Babót Jövőjéért Alapítvány ellátja őket fejlesztőjátékokkal; az óvoda külön tornaszobával és a nyugodt alvást biztosító légtisztítókészülékkel is rendelkezik. Mátics Zoltánné szerettel várja azokat a letelepülni szándékozó fiatal családokat, akik a jól felszerelt óvodába íratnák gyermekeiket.

Beküldés dátuma: 2012. 02. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.