Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jól érzik magukat a gyerekek az óvodában

Mátics Zoltánné a soproni főiskola után a fővárosban elvégezte a nyelv- és beszédfejlesztő szakot, majd a közoktatásvezetői képesítést is megszerezte.  Az édesanya férjével két gyermeket nevel: fiuk egyetemista, lányuk pedig középiskolás. A tagintézmény-vezető kollégáival arra törekszik, hogy családias, szeretetteljes légkör vegye körül a gyermeket. A csoport létszáma kicsit csökkent a tavalyihoz képest, de év végére eléri a huszonhat főt. 2007 óta a kapuvári Király-tó Óvoda tagintézményeként funkcionálnak. Mátics Zoltánné szerint ennek számos előnyét élvezik: Azóta hamarabb eljut hozzájuk a szakmai információ, és könnyebben bekapcsolódnak a különböző rendezvényekbe. Ha kell, a kicsiket is utaztatják a számukra érdekes programokra. Tagóvoda lévén továbbra is maguk szervezik az életüket a Kéz a kézben elnevezésű program által. – Nagyon fontos, hogy a gyerekek megismerjék környezetüket, ezen belül a falut. Sokat sétálunk Babóton, és ismerkedünk hagyományainkkal – fogalmazott az tagintézmény-vezető. Örömmel hallgatják az idősebbek elbeszéléseit – tette hozzá. Legyen szó bármilyen rendezvényről, egy emberként megmozdul a falu, és mindig nagy segítséget kapnak a polgármestertől és a helyi vállalkozóktól. Mivel a szülők szívesen hordják gyermekeiket az óvodába, bármilyen kérésük teljesítésében közreműködnek. A Babót Jövőjéért Alapítvány ellátja őket fejlesztőjátékokkal; az óvoda külön tornaszobával és a nyugodt alvást biztosító légtisztítókészülékkel is rendelkezik. Mátics Zoltánné szerettel várja azokat a letelepülni szándékozó fiatal családokat, akik a jól felszerelt óvodába íratnák gyermekeiket.

Beküldés dátuma: 2012. 02. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.