Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Jó úton könnyű túllépni a megengedett sebességet

Televíziós forgatásunk időpontjában már csak néhány befejező mozzanat volt hátra a megközelítőleg három kilométer hosszú útszakasz felújításából. A mostani technológiával készült utat össze sem lehet hasonlítani a korábbi állapotokkal – jegyezte meg Beled vezetője, aki a Jókai, valamint Rákóczi utcában végzett beruházást ismertette.

A településvezetőknek mindig öröm, ha olyan a beruházásról beszélhetnek, mely nemsokára befejeződik.
Az Állami Közútkezelő Közhasznú Társaság megrendelésére a Magyar Falu Program keretében finanszírozták a Beleden átvezető Jókai és Rákóczi utcák korszerűsítését. Az első kapavágás március 16-án történt, a műszaki átadáson megjelölt hibákat, minőségi kifogás alá eső szakaszokat pedig azóta helyrehozták és augusztus közepén vonult le az építőbrigád.
– A helybeliek talán tudják, mert végigasszisztálták ezt a tevékenységet. Kezdődött a burkolat felmarásával, majd új szegély készült a Rákóczi utca teljes hosszában, az út déli oldalán, bekanyarodva az ingatlanok bejáróihoz. Ezt követően a munkagép elkészítette a cementes útalapot, mely eddig hiányzott erről a szakaszról. Az aszfaltot két rétegben hordták fel: az elsőt 6-8 cm, a kopóréteget pedig 4-5 cm vastagságban. Utóbbit több szakaszban tudták elkészíteni. Mindez hetekig tartott, sokszor lámpás forgalomirányítás mellett közlekedtek a helyiek, miközben az út szélén dolgozó járművek is akadályt képeztek – számolt be a fejleményekről Beled polgármestere, aki szerint nagyobb fennakadás nélkül fejeződött be a korszerűsítés. Nem mindenki viselte türelemmel az átmeneti kavarodást, de a kivitelező csak a munkáját végezte, ezért felesleges idegeskedni – tette hozzá. A viszonylag sűrű forgalom mellett, lakott területen végzett útépítés ezzel jár.
Az útburkolat kiváló, az autók könnyen suhannak rajta, és így nagyon könnyű észrevétlenül is túllépni a megengedett sebességet. Fontos, hogy mindannyiunk biztonsága érdekében fokozottan figyeljünk a szabályok, ezen belül is főleg a sebességhatár betartására. Az állagmegóvás és a biztonság további fokozása érdekében még szóba jöhetnek a mindennapi életet nem korlátozó, elsősorban a nehéz teherautók közlekedésére vonatkozó szabályok, korlátozások bevezetése.
Még tervezik az út melletti árok belvárosi szakaszának lefedését és ahol elfér, parkolóhhelyek kialakítását.

A továbbiakban a polgármester beszámolt a gyógyszertár felújításáról. A tetőzetet év elején rendbe hozatták, és megkezdődött a nyílászárók cseréje, illetve ősszel indul a szigetelés és falak burkolása. A beruházást november végére, december közepére szeretnék befejezni.

Beküldés dátuma: 2022. 08. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek