Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jó pénzügyi évet zárt a vidékfejlesztési egyesület

Hámori György, az egyesület elnöke megállapította: Sok érdemi tényezővel foglalkoztak 2011-ben, hiszen átdolgozták a vidékfejlesztési stratégiák és kiírásra kerültek a pályázatok, melyek beadási határidejét meg is hosszabbították. – Örömmel mondhatom, hogy megnőtt a pályázati aktivitás a Rábaközben – utalt arra a nyilatkozó, hogy szinte valamennyi részterületre meghirdetett projekttel kapcsolatban túljelentkezést tapasztaltak. Némi üröm az örömben, hogy az egyesület november végén kénytelen volt két munkatársától megválni, mert a Vidékfejlesztési Minisztérium megszigorította a munkaszervezetek működésére fordítható pénzkeretet, így az eddigi öt személy helyett hárman látják el a megnövekedett feladatokat. Hámori György annál is inkább sajnálta a tapasztalt kollégák távozását, hogy a pályáztatási procedúra kellős közepén tartanak, tehát lett volna igény a szaktudásukra. A korlátozott lehetőségek fogják meghatározni a szervezet jövő évi költségvetését is, mert három évre előre tudják, hogy mekkora összeggel rendelkezhetnek. A pénzkeret egy részét – mely  épp hogy biztosítja a működést – az első esztendőben, a többi százalékban megadott hányadát pedig a elkövetkezendőkben lehet hasznosítani. Az elnök az eddigiekhez hozzátette: eredménynek tartják, hogy sikerült egységbe kovácsolni a rábaközi településeket, amelyek egymás kölcsönös megismerésén túl be tudtak mutatkozni az országos kiállításokon is, de a jövőben az ilyen alkalmakat jelentősen vissza kell fogni.
A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület évértékelő ülésén tárgyalást folytattak Perkovátz Tamással, a soproni kékfrank ötletgazdájával a rábaközi tallér 2012 első felében történő zökkenőmentes bevezetése érdekében. Légrádi Gábor, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltségvezetője pozitívnak értékelte a kapuvári munkaszervezet elmúlt időszakban végzett tevékenységét. – Ne felejtsük el, hogy az országban működő több mint 90 leader szervezet közül a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület kapta meg azt az OMÉK-díjat, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöktől és Fazekas Sándor minisztertől vehettem át Budapesten – mondta Hámori György.
Beküldés dátuma: 2011. 12. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.