Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jó pénzügyi évet zárt a vidékfejlesztési egyesület

Hámori György, az egyesület elnöke megállapította: Sok érdemi tényezővel foglalkoztak 2011-ben, hiszen átdolgozták a vidékfejlesztési stratégiák és kiírásra kerültek a pályázatok, melyek beadási határidejét meg is hosszabbították. – Örömmel mondhatom, hogy megnőtt a pályázati aktivitás a Rábaközben – utalt arra a nyilatkozó, hogy szinte valamennyi részterületre meghirdetett projekttel kapcsolatban túljelentkezést tapasztaltak. Némi üröm az örömben, hogy az egyesület november végén kénytelen volt két munkatársától megválni, mert a Vidékfejlesztési Minisztérium megszigorította a munkaszervezetek működésére fordítható pénzkeretet, így az eddigi öt személy helyett hárman látják el a megnövekedett feladatokat. Hámori György annál is inkább sajnálta a tapasztalt kollégák távozását, hogy a pályáztatási procedúra kellős közepén tartanak, tehát lett volna igény a szaktudásukra. A korlátozott lehetőségek fogják meghatározni a szervezet jövő évi költségvetését is, mert három évre előre tudják, hogy mekkora összeggel rendelkezhetnek. A pénzkeret egy részét – mely  épp hogy biztosítja a működést – az első esztendőben, a többi százalékban megadott hányadát pedig a elkövetkezendőkben lehet hasznosítani. Az elnök az eddigiekhez hozzátette: eredménynek tartják, hogy sikerült egységbe kovácsolni a rábaközi településeket, amelyek egymás kölcsönös megismerésén túl be tudtak mutatkozni az országos kiállításokon is, de a jövőben az ilyen alkalmakat jelentősen vissza kell fogni.
A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület évértékelő ülésén tárgyalást folytattak Perkovátz Tamással, a soproni kékfrank ötletgazdájával a rábaközi tallér 2012 első felében történő zökkenőmentes bevezetése érdekében. Légrádi Gábor, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltségvezetője pozitívnak értékelte a kapuvári munkaszervezet elmúlt időszakban végzett tevékenységét. – Ne felejtsük el, hogy az országban működő több mint 90 leader szervezet közül a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület kapta meg azt az OMÉK-díjat, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöktől és Fazekas Sándor minisztertől vehettem át Budapesten – mondta Hámori György.
Beküldés dátuma: 2011. 12. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.