Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jó kezekben a csornai kórház belgyógyászatának irányítása

Dr. Winiczai Zoltán igazgató médiánkat arról tájékoztatta, hogy a volt osztályvezető főorvos pályázat útján nyerte el a belgyógyászati mátrix osztály vezetésére szóló megbízatást. A nemrég kinevezett orvos feladata összetett, hiszen a fekvőbeteg részleg irányításán túl fenntartja a kapcsolatot a háziorvosokkal, valamint ő koordinálja az intézmény szakmai, tudományos tevékenységét. A jövőben szeretnék összehangolni a betegségmegelőzést, a gyógyítást és a rehabilitációt - tette hozzá az igazgató.
Dr. Vályi Péter 2005-ben távozott a Margit Kórházból, és az akkori Egészségügyi Minisztérium népegészségügyi főosztályára került, ahol jelentős szerepet vállalt a hazai szűrővizsgálati és egészségfejlesztési program kidolgozásában. A 2006-os kormányváltással megszűnt a főosztály, ezért dr. Vályi Péter az orvosszakértői intézet jogutódjaként működő  Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértő Intézetben folytatta pályafutását. Tavaly októberben szerzett tudomást arról, hogy stabil vezetője van a csornai intézménynek, s mivel az igazgatóval korábban is jó szakmai kapcsolatot ápolt, szívesen tért vissza korábbi munkahelyére. Dr. Vályi Péter úgy érzi, hogy adósa Csornának, és szeretné megszolgálni a 2005-ben átvett városi kitüntetést.
- Célkitűzésem, hogy a szigorúan vett betegellátás mellett jobban összpontosítsunk a megelőzésre, és ne kizárólag a betegség, hanem a beteg ember legyen a központban saját fizikai és társadalmi környezetével. Olyan modellben gondolkodnak, amelyben a rehabilitációt sem külön egységként kezelnék, mi több, magában foglalná az állapotromlás megelőzésének szemléletét. Dr. Vályi Péter úgy fogalmazott, hogy mindent megtesz a Rábaköz jobb kórházi és belgyógyászati ellátása érdekében, melyhez várja  környezete támogatását.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.