Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jó kezekben a csornai kórház belgyógyászatának irányítása

Dr. Winiczai Zoltán igazgató médiánkat arról tájékoztatta, hogy a volt osztályvezető főorvos pályázat útján nyerte el a belgyógyászati mátrix osztály vezetésére szóló megbízatást. A nemrég kinevezett orvos feladata összetett, hiszen a fekvőbeteg részleg irányításán túl fenntartja a kapcsolatot a háziorvosokkal, valamint ő koordinálja az intézmény szakmai, tudományos tevékenységét. A jövőben szeretnék összehangolni a betegségmegelőzést, a gyógyítást és a rehabilitációt - tette hozzá az igazgató.
Dr. Vályi Péter 2005-ben távozott a Margit Kórházból, és az akkori Egészségügyi Minisztérium népegészségügyi főosztályára került, ahol jelentős szerepet vállalt a hazai szűrővizsgálati és egészségfejlesztési program kidolgozásában. A 2006-os kormányváltással megszűnt a főosztály, ezért dr. Vályi Péter az orvosszakértői intézet jogutódjaként működő  Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértő Intézetben folytatta pályafutását. Tavaly októberben szerzett tudomást arról, hogy stabil vezetője van a csornai intézménynek, s mivel az igazgatóval korábban is jó szakmai kapcsolatot ápolt, szívesen tért vissza korábbi munkahelyére. Dr. Vályi Péter úgy érzi, hogy adósa Csornának, és szeretné megszolgálni a 2005-ben átvett városi kitüntetést.
- Célkitűzésem, hogy a szigorúan vett betegellátás mellett jobban összpontosítsunk a megelőzésre, és ne kizárólag a betegség, hanem a beteg ember legyen a központban saját fizikai és társadalmi környezetével. Olyan modellben gondolkodnak, amelyben a rehabilitációt sem külön egységként kezelnék, mi több, magában foglalná az állapotromlás megelőzésének szemléletét. Dr. Vályi Péter úgy fogalmazott, hogy mindent megtesz a Rábaköz jobb kórházi és belgyógyászati ellátása érdekében, melyhez várja  környezete támogatását.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.