Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jó hangulatú nyugdíjas vetélkedő

Az “Életet az éveknek” Nyugdíjas Szövetség Győr megyei szervezetével közösen rendezték meg Beleden a nyugdíjas-olimpiát. Idén több mint tíz csapat vett részt a versenyen: Beled, Vásárosfalu, Rábakecöl, Kapuvár, Fertőszentmiklós, Mosonszentmiklós, Mosonszolnok, Bácsa, Jánossomorja, Osli, Petőháza, Rábatamási idősebb lakói. Pallag Jánosné művelődésszervező tapasztalatairól beszélt televíziónknak: a gyors, futkározós és hirtelen hajolást igénylő feladatok nem az idősebbeknek valók, ezért ezeket kihagyták. Ha mégis fel kellett emelni egy-egy tárgyat, azt inkább székre helyezték, hogy kíméljék a játékosok ízületeit. Jobb az óvatosság, ezért készenlétben állt az egészségügyi személyzet, de szerencsére nem volt szükség a segítségükre.
– Szerintem idén volt a legjobb – mondta el véleményét a rendezvényről a művelődési ház munkatársa, aki változatos próbák elé állította a nyugdíjasokat. Ilyen volt az “Írnok asztala”, a “Bolond próbája” és az ezekhez hasonló furfangos feladatok, de szerepelt közöttük gondolkodtatóbb, betűkirakós feladvány is. Nagyon tetszett az idősebbeknek a trónterem építése, amit képek alapján kellett teljesíteniük, a dobozokból pedig várak születtek. A sorfeladatokat mindig játékos formában rendezik, hisz az ilyen jellegű versenyszámokat nemcsak a fiatalok, de az idősebbek is kedvelik. Mivel az uralkodó udvarában dívott a vadászat, a versenyzők céltáblán gyakoroltak. A szervezők még a külsőségekre is adtak, hisz a résztvevők a középkori díszletek között Mátyás király udvarában érezhették magukat. Pallag Jánosné szerint a nyugdíjasoknak szüksége van az ilyen rendkívüli alkalmakra, mert kizökkenti őket a hétköznapokból, és kicsit felvillanyozódnak a kihívást jelentő feladatoktól.
Beküldés dátuma: 2012. 05. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.