Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jó hangulatú nyugdíjas vetélkedő

Az “Életet az éveknek” Nyugdíjas Szövetség Győr megyei szervezetével közösen rendezték meg Beleden a nyugdíjas-olimpiát. Idén több mint tíz csapat vett részt a versenyen: Beled, Vásárosfalu, Rábakecöl, Kapuvár, Fertőszentmiklós, Mosonszentmiklós, Mosonszolnok, Bácsa, Jánossomorja, Osli, Petőháza, Rábatamási idősebb lakói. Pallag Jánosné művelődésszervező tapasztalatairól beszélt televíziónknak: a gyors, futkározós és hirtelen hajolást igénylő feladatok nem az idősebbeknek valók, ezért ezeket kihagyták. Ha mégis fel kellett emelni egy-egy tárgyat, azt inkább székre helyezték, hogy kíméljék a játékosok ízületeit. Jobb az óvatosság, ezért készenlétben állt az egészségügyi személyzet, de szerencsére nem volt szükség a segítségükre.
– Szerintem idén volt a legjobb – mondta el véleményét a rendezvényről a művelődési ház munkatársa, aki változatos próbák elé állította a nyugdíjasokat. Ilyen volt az “Írnok asztala”, a “Bolond próbája” és az ezekhez hasonló furfangos feladatok, de szerepelt közöttük gondolkodtatóbb, betűkirakós feladvány is. Nagyon tetszett az idősebbeknek a trónterem építése, amit képek alapján kellett teljesíteniük, a dobozokból pedig várak születtek. A sorfeladatokat mindig játékos formában rendezik, hisz az ilyen jellegű versenyszámokat nemcsak a fiatalok, de az idősebbek is kedvelik. Mivel az uralkodó udvarában dívott a vadászat, a versenyzők céltáblán gyakoroltak. A szervezők még a külsőségekre is adtak, hisz a résztvevők a középkori díszletek között Mátyás király udvarában érezhették magukat. Pallag Jánosné szerint a nyugdíjasoknak szüksége van az ilyen rendkívüli alkalmakra, mert kizökkenti őket a hétköznapokból, és kicsit felvillanyozódnak a kihívást jelentő feladatoktól.
Beküldés dátuma: 2012. 05. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.