Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Jó hangulat, barátság és igazi fesztiválhangulat Kapuváron

Kisvárosnyi ember volt kíváncsi az idei böllérmáj fesztiválra. A látogatók folyamatosan érkeztek Kapuvár szezonnyitó programjára, aminek szervezési feladatait idén is Kapuvár Város Önkormányzata, az ÍzvadÁszok csapata és a Fesztivál Hungária Kft. vállalta.

Nagyobb sátor, növekvő számú főzőcsapat, és a tavalyinál is több ember – értékelte röviden az idei böllérmáj fesztivált Hámori György. Aki veszi a fáradságot és elmegy a rendezvényre, láthatja hogy évről évre fejlődik a programkínálat – fűzte hozzá a polgármester. Az érdeklődés ebédidőben csúcsosodott ki igazán, ami azért sem furcsa, mert alapvetően a gasztronómiára épül a fesztivál, este pedig a sztár fellépők vonzották a látogatókat.

Ha a fesztivál hatéves történetét nézzük, akkor tavaly jelentős változás történt, mert a csapatok száma meghaladta az ötvenet – jegyezte meg a városvezető. A kapuváriaknak ez külön öröm, hisz 2019-ben ünnepelték a várossá nyilvánítás 50. évfordulóját, idén pedig már nemcsak a Dunántúlról, hanem az ország minden szegletéből érkeztek a fesztiválozók.
Hámori György szerint a főzőversenynek nem az a lényege, hogy mindenáron felülmúlják a többieket, hanem a csapatok szeretnék jól érezni magukat egymás társaságában. A résztvevők sorra kínálták főztjeiket és a finom nedűket.
Már az első fesztivál alkalmával kiosztották a legszebb főzőhely díjat, ami minden jel szerint tetszik a csapatoknak, mert szép környezetben állnak neki a munkának és ideiglenes konyhájukat helyi jellegzetességekkel díszítik fel.
Tanulva a korábbi évek tapasztalataiból, idén a sátorban felállított színpad mögé ledfalat emeltek, hogy a távolabb lévők se maradjanak le semmiről.

A program lebonyolításában a művelődési központ munkatársai közreműködtek, a marketinggel kapcsolatos feladatokat pedig a Renato Design látta el. Az alaphangulatot a Kapuvári Hajdúk és Gartai Muskétások Hagyományőrsége adta meg, akik napközben is érdekes színfoltjai voltak a rendezvénynek. Az emberek biztonságáról a Kékfény Security Kft. gondoskodott, a főzőhelyek környékét pedig a Kapuvár-gartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai felügyelték.
A műsorkínálatra és a városban uralkodó légkörre egyöntetűen pozitív visszajelzést kaptak a kapuváriak. A program iránti érdeklődést jelzi, hogy az elmaradhatatlan helyi Rábaközi Televízión kívül két országos tévé is figyelemmel kísérte az eseményeket.
Minden évben rengeteg főzőversenyt szerveznek országszerte, de az már biztos, hogy a nagyböjt kezdete előtti utolsó szombat a kapuváriaké. Hámori György azt javasolja, mindenki jegyezze fel a dátumot a naptárába, mert jövőre ismét megrendezik a böllérmáj és gasztronómiai fesztivált.

Beküldés dátuma: 2020. 03. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek