Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jó alapokat kapnak a téti labdarúgó-palánták

– A téti focisták jó úton járnak, lelkesek, szeretnek focizni, tanulni meg még nagyon sokat kell – mondta Halász Attila az általános iskola tornacsarnokában rendezett teremlabdarúgó tornán. Edző-játékos-szülő közös célért küzd Téten – szögezte le Bencsik Zoltán.

A Bozsik-programban résztvevő tétiek olyan csapatokat hívtak a mérkőzésekre, amelyeknek kevésbé ismerik a játékstílusát. A téti körzeten kívül eső települések focistáival szerették volna összemérni tudásukat, hogy megtudják, mennyire vannak lemaradva tőlük, illetve felvehetik-e velük a versenyt.
– Célunk az volt, hogy bekerüljünk a többi csapat által rendezett versenyek vérkeringésébe, továbbá megtudjuk, hol tartunk a nálunk erősebb mezőnyhöz képest – fogalmazott Halász Attila. A Téti Sokoró FC edzője leszögezte: Héttől tizenhárom éves korig olyan nevelést kapnak a gyermekek, hogy bátran igazolhatnak a komolyabb csapatokhoz is. Az edző szerint nem baj, ha a tehetségesebb téti fiatalok Pápán vagy Győr-Gyirmóton folytatják pályafutásukat, mert ettől csak még ügyesebbek lesznek. Az ETO Akadémiával nem lehet felvenni a versenyt, de a fiatalok talán erősödnek annyit, hogy lépcsőfokokat végigjárva, néhány év múlva a tehetségesebbek bekerülhetnek a komolyabb csapatokba.
– Középtávú cél, hogy a hatvan igazolt játékossal rendelkező utánpótlás csapatunk tovább bővüljön, és az óvodások közül is minél többen sportolnának. Szeretnénk, ha a mostani tornán résztvevő gyerekek közül – öt, esetleg tíz év múlva – minél többen fociznának a Téti Sokoróban – tette hozzá az edző.

Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a labdarúgó tornát Téten, ahol a gyerekek mellett a szülők is szorgalmazták, hogy mérjék össze erejüket más csapatokkal. Az eseménnyel párhuzamosan zajlott a jótékonysági süteményvásár, melynek bevételét szintén a gyermekek sportolására költenék. Hogy a fiatalok egységes mezben jelenhessenek meg az edzéseken, pólókat szeretnének vásárolni a bevételből – árulta el Bencsik Zoltán. Az ősz óta edzésre járó óvodások életük első megmérettetésén vettek részt, és hamarosan indulhatnak a Bozsik-programban is. Az edző hozzátette: – Olyan körülményekkel rendelkező kistérségi edzőbázist képzeltek el, ahova nem úgy kellene toborozni a játékosokat, hanem maguktól jelentkeznének. – A focisták tisztában vannak eredményeikkel, de a játék szeretete és öröme a legfontosabb – hangzott az interjúban. A mérkőzések végén az edzők kiemelnek egy-egy játékost, aki a cselért, a védésért, vagy a mérkőzésen végzett teljesítményéért oklevelet kap.

A Real Madridnak szurkoló Czigler Dominik csatárként erősíti csapatát, ahol nagyon jól érzi magát, mert a barátaival sportolhat. A téten tanuló ötödikes fiú öt éve kezdett futballozni. A heti két-három edzést bemelegítő körökkel kezdik, utána erőnléti gyakorlatok következnek, majd indulhat a játék. Dominik a későbbiekben sem szeretné abbahagyni a focit, akár a nagyobb csapatokban is el tudja magát képzelni.
Még nincs három éve, hogy Anderle Máté barátai unszolására eljött első edzésére. Döntését nem bánta meg, mert a foci a közösséghez való kapcsolatát is megváltoztatta. A védő poszton játszó ötödikes az U 13-as korosztályban rúgja a labdát. Korábban csapatával bronzérmesek lettek, s nemrég védekező és támadó munkájáért is oklevélben részesült. Kedvenc Arsenal játékosa, Alexis Sánchez után a 17-es mezt választotta. Máté sem adja sokkal alább: Külföldön profi focistaként szeretne érvényesülni, de felnőtt korában legalább a magyar válogatottig el akar jutni.

Beküldés dátuma: 2015. 03. 10.

Kapcsolódó hírek

  • Átadták a Csorna Város Érdemes diákja elismeréseket

    Csorna Város Önkormányzata Érdemes diák kitüntető címet adományoz azon végzős tanulóknak, akik tantestületük javaslata alapján tanulmányi munkájukkal, sporteredményeikkel vagy közösségi munkájukkal kiemelkedő teljesítmény nyújtottak az általános iskola évei alatt.

További hírek