Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jó alapokat ad a Széchenyi

Kemenesi Ágoston, a csornai Széchenyi István Körzeti Általános Iskola öt évre kinevezett igazgatója 2011.november 1-jéig a CSÁMIO vezetését is ellátja egészen addig, míg nem találnak megfelelő pályázót a csúcsintézmény irányítására. A rövidítés  a következő intézményegységeket foglalja magában: az általános és művészeti iskola mellett ide tartozik a napköziotthonos óvoda, valamint a város összes közoktatási intézményeinek gazdasági ügyeit intéző iroda. A körülmények ismeretében elsősorban az általános iskola ügyeiről kérdeztük az igazgatót. A Széchenyi, valamint az óvoda közösen indult el azon a pályázaton, amely a több éve eredményesen végrehajtott nevelési programok (egészségnevelési napok, tehetséggondozás, erdei iskola stb.) publikálását teszi lehetővé. A projekt első lépésein túlvannak,  megkapták a kiváló minősítést, és várják a második fordulóra készült pályázat kedvező elbírálását. Amennyiben sikerül, a pedagógusok továbbképzéseken vehetnek részt, valamint létrehozhatnak egy olyan komplett irodát, ahol gyakorlati tanácsokkal látják el a programjaik iránt érdeklődő kollégákat. Kemenesi Ágoston az iskolában folyó szakmai munka megkoronázásának tekinti a különböző szintű versenyeken elért helyezéseket. A legújabb kompetenciamérés eredményei szerint szinte nincs olyan évfolyam vagy terület (matematika, szövegértés), amely ne mutatna javuló tendenciát az utóbbi időben – közölte az igazgató, aki szerint rengeteg energiát fordítanak a jó megoldásokra. A pedagógus a továbbtanulási mutatókról elmondta: míg néhány évvel ezelőtt  a végzősök nagy része a gimnáziumot választotta, mostanában ötven százalék inkább a szakközépiskolát jelöli meg a folytatandó intézménynek, és a fennmaradó részen osztozik a szakiskola, valamint a gimnázium. További érdekes adat: a nyolcadikasok több mint harminc százaléka választja a helyi iskolákat továbbtanulási szándékkal.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 05.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.