Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Javában tart a fűtési szezon

Az alezredes külön említette a gázzal és a szilárd tüzelőanyaggal működő eszközöket, amelyek használata az energiahordozók árának változásával függ össze. Talán egyszerűbb a helyzet a gázüzemű tüzelőberendezésekkel, de a kazánt és az elektromos berendezést  célszerű még a fűtési szezon előtt szakemberrel felülvizsgáltatni. Azok is nézessék át a kémények és a tüzelőeszközök műszaki állapotát, akik nem a légnemű anyag felhasználásával nyerik a meleget, hogy elkerüljék az esetleges szén-monoxid mérgezést - tanácsolta az interjúalany. Azt is elmondta, hogy a tüzelőberendezések folyamatos felügyeletet igényelnek az üzemelés során, valamint az éghető anyagokat csak olyan távolságban szabad elhelyezni, hogy azok ne veszélyeztessék a környezetet, a kipattanó szikra felfogására pedig speciális tálcát kell alkalmazni.
Az alezredes a Rábaközben történt olyan káresetről nem számolt be, amely a gázüzemű berendezés helytelen használatából adódott volna, ellenben gyakori a kémények nem megfelelő műszaki állapota. A tűzoltóság segítségére van szükség akkor is, ha beizzik a füstkivezetőben lerakódott nagy mennyiségű koksz és korom. Rácz Imre szerint a bajok elkerülésére még mindig a megelőzés és a körültekintő használat a leghatásosabb.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.