Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Javában tart a fűtési szezon

Az alezredes külön említette a gázzal és a szilárd tüzelőanyaggal működő eszközöket, amelyek használata az energiahordozók árának változásával függ össze. Talán egyszerűbb a helyzet a gázüzemű tüzelőberendezésekkel, de a kazánt és az elektromos berendezést  célszerű még a fűtési szezon előtt szakemberrel felülvizsgáltatni. Azok is nézessék át a kémények és a tüzelőeszközök műszaki állapotát, akik nem a légnemű anyag felhasználásával nyerik a meleget, hogy elkerüljék az esetleges szén-monoxid mérgezést - tanácsolta az interjúalany. Azt is elmondta, hogy a tüzelőberendezések folyamatos felügyeletet igényelnek az üzemelés során, valamint az éghető anyagokat csak olyan távolságban szabad elhelyezni, hogy azok ne veszélyeztessék a környezetet, a kipattanó szikra felfogására pedig speciális tálcát kell alkalmazni.
Az alezredes a Rábaközben történt olyan káresetről nem számolt be, amely a gázüzemű berendezés helytelen használatából adódott volna, ellenben gyakori a kémények nem megfelelő műszaki állapota. A tűzoltóság segítségére van szükség akkor is, ha beizzik a füstkivezetőben lerakódott nagy mennyiségű koksz és korom. Rácz Imre szerint a bajok elkerülésére még mindig a megelőzés és a körültekintő használat a leghatásosabb.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.