Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ismét közlekedhet a Csorna - Pápa közötti vonat

A térség lakosságát hátrányosan érintő közlekedési változásokról szóló beadványra az államtitkártól ironikus válasz érkezett - hangoztatta Gyopáros Alpár azon a szanyi vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón, melyen bejelentették: újra indul a személyszállítás Csorna és Pápa között. Az 5.számú választókerület képviselője arra emlékeztetett, hogy a tárca reagálása komoly felzúdulást okozott a polgármesterek körében, mert a döntést azzal indokolták, hogy az érintett települések önkormányzatainak egyetértésével szüntették meg a szárnyvonalon a közlekedést, de ezzel szemben jelentős tiltakozást váltott ki a helyiekből a járat leállítása.
- A választási ígéretet teljesítettük - jelentette ki a fideszes politikus, utalva a vonatközlekedés újraindítására. A térség közlekedési nehézségeit tovább taglalva  Gyopáros Alpár megjegyezte: szerinte  a nem létező elkerülő út ékesen bizonyítja, hogy a  szocialistáknak eszük ágában sem volt megépíteni azt. Megnyugtatásul elmondta, hogy az elkerülő nem fogja veszélyeztetni a vasútvonal működését, mert felüljárót építenek a szükséges helyen. Mivel a közúti fejlesztéshez hiányoznak az előkészítő munkálatok, ezért a képviselő nem tartja valószínűnek, hogy az elkerülő építése befejeződne a  2010-2014-es ciklusban.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.