Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ismét közlekedhet a Csorna - Pápa közötti vonat

A térség lakosságát hátrányosan érintő közlekedési változásokról szóló beadványra az államtitkártól ironikus válasz érkezett - hangoztatta Gyopáros Alpár azon a szanyi vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón, melyen bejelentették: újra indul a személyszállítás Csorna és Pápa között. Az 5.számú választókerület képviselője arra emlékeztetett, hogy a tárca reagálása komoly felzúdulást okozott a polgármesterek körében, mert a döntést azzal indokolták, hogy az érintett települések önkormányzatainak egyetértésével szüntették meg a szárnyvonalon a közlekedést, de ezzel szemben jelentős tiltakozást váltott ki a helyiekből a járat leállítása.
- A választási ígéretet teljesítettük - jelentette ki a fideszes politikus, utalva a vonatközlekedés újraindítására. A térség közlekedési nehézségeit tovább taglalva  Gyopáros Alpár megjegyezte: szerinte  a nem létező elkerülő út ékesen bizonyítja, hogy a  szocialistáknak eszük ágában sem volt megépíteni azt. Megnyugtatásul elmondta, hogy az elkerülő nem fogja veszélyeztetni a vasútvonal működését, mert felüljárót építenek a szükséges helyen. Mivel a közúti fejlesztéshez hiányoznak az előkészítő munkálatok, ezért a képviselő nem tartja valószínűnek, hogy az elkerülő építése befejeződne a  2010-2014-es ciklusban.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.