Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ismét közlekedhet a Csorna - Pápa közötti vonat

A térség lakosságát hátrányosan érintő közlekedési változásokról szóló beadványra az államtitkártól ironikus válasz érkezett - hangoztatta Gyopáros Alpár azon a szanyi vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón, melyen bejelentették: újra indul a személyszállítás Csorna és Pápa között. Az 5.számú választókerület képviselője arra emlékeztetett, hogy a tárca reagálása komoly felzúdulást okozott a polgármesterek körében, mert a döntést azzal indokolták, hogy az érintett települések önkormányzatainak egyetértésével szüntették meg a szárnyvonalon a közlekedést, de ezzel szemben jelentős tiltakozást váltott ki a helyiekből a járat leállítása.
- A választási ígéretet teljesítettük - jelentette ki a fideszes politikus, utalva a vonatközlekedés újraindítására. A térség közlekedési nehézségeit tovább taglalva  Gyopáros Alpár megjegyezte: szerinte  a nem létező elkerülő út ékesen bizonyítja, hogy a  szocialistáknak eszük ágában sem volt megépíteni azt. Megnyugtatásul elmondta, hogy az elkerülő nem fogja veszélyeztetni a vasútvonal működését, mert felüljárót építenek a szükséges helyen. Mivel a közúti fejlesztéshez hiányoznak az előkészítő munkálatok, ezért a képviselő nem tartja valószínűnek, hogy az elkerülő építése befejeződne a  2010-2014-es ciklusban.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.