Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Iskolába hívogató programok a Széchenyiben

Zenés bemelegítővel indult a „Fel a tornacipővel! elnevezésű rendezvény a csornai Széchenyiben. A leendő első osztályosokat és az őket kísérő óvónőket, valamint a szülőket várták a játékos sportfoglalkozásra, mely több éve hagyomány az általános iskolában.

A Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában évek óta zajló „Jó gyakorlat” a „Vár a Széchenyi!” beiskolázási programsorozat, melynek első állomását Ovisok az iskolapadban címmel hirdették meg a nagycsoportosoknak. Az óvodások március elején beültek az iskolapadba, hogy megtapasztalják az ősztől rájuk is váró új környezetet, nemrég pedig játékos sportfoglalkozáson vettek részt az iskola tornatermében.
– A mai napon „Fel a tornacipővel!” programra hívtuk a csornai óvodásokat, illetve a körzetünkhöz tartozó nagycsoportosokat. Játékos, ügyességi gyakorlatokat állítottunk össze számukra, miközben megismerkedhettek a sporteszközökkel, és azzal a hatalmas térrel, mi majd a testnevelésórán vár rájuk. Nagy segítség ez az ovisoknak, mert másodszor sokkal bátrabban lépik át az iskola küszöbét, hisz egyszer már jártak nálunk – mondta Holper Péterné. A pedagógus szerint nagy biztonságérzetet ad a kicsiknek, ha a tanító nénikkel is beszélgethetnek. Sokat jelent, hogy nem teljesen idegen környezetbe érkeznek majd szeptemberben, hiszen a programsorozat részállomásain megismerhetik a pedagógusokat és az iskolát is.
A „Fel a tornacipővel!” nem verseny, hanem játékos sportdélután. A gyerekek forgószínpad szerűen változtatták a helyzetüket, és a nyakukon viselt színes nyakkendőnek köszönhetően könnyen visszataláltak saját csoportjukhoz. A sportfoglalkozás után a pedagógusok irodalmi órát tartottak a „Mesekuckóban”, ahova a szülőkkel együtt várták a gyerekeket.
A „Vár a Széchenyi!” programsorozat indítója a „Ha volna egy varázsceruzám...” címmel meghirdetett rajzpályázat volt, melynek eredményhirdetését az április 4-én megrendezésre kerülő tavaszi játszóházban tartják. Ezen alkalommal az iskolában közös barkácsolást szerveznek. A szülői értekezleten bemutatják az intézményt az érdeklődőknek, a szülők pedig beszélgethetnek a leendő elsős tanító nénikkel. Az április hónapra tervezett bemutató órákon a szülők is részt vehetnek az elsős tanító nénik tanítási óráin. A beíratás 2017. április 20-án és 21-én lesz az intézmény igazgatói irodájában.

Beküldés dátuma: 2017. 03. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Óvodások vízműlátogatása

  A Pannon-Víz Zrt. munkatársai rendszeres időközönként találkoznak a kisiskolásokkal és az óvodásokkal, ezért nemcsak a víz világnapja alkalmával, hanem más helyzetben is szívesen megmutatják a fiataloknak a vízmű működését.

További hírek

 • Életre kelt a múlt a kastélyban

  Hajnali öt után zárta be kapuit a beledi Barthodeiszky-kastély, miután az utolsó vendégek is távoztak.

 • Önkormányzati segítség az egyházaknak

  A beledi önkormányzat döntése alapján 2017-ben egyenként hatszázezer forint egyszeri támogatásban részesül a beledi és a vicai római katolikus, valamint a beledi evangélikus egyházközség.

 • Ősztől az óvodaépület új szárnyában is megkezdődhet a munka

  Mozgásfejlesztő játékok beszerzésére nyert több mint 100 ezer forintot a beledi óvoda. Gerencsérné Németh Erikától megtudtuk: szeretnék élettel megtölteni a jelenleg használaton kívüli óvodaépületet, úgy, hogy a bölcsődéseket is ott helyeznék el.

 • Óvodások vízműlátogatása

  A Pannon-Víz Zrt. munkatársai rendszeres időközönként találkoznak a kisiskolásokkal és az óvodásokkal, ezért nemcsak a víz világnapja alkalmával, hanem más helyzetben is szívesen megmutatják a fiataloknak a vízmű működését.

 • Nívós megyei verseny Téten

  A Szigetközről Kapuváron át Pannonhalmáig, továbbá Győrből és a környékbeli településekről érkeztek diákok a 25.