Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Iskolába hívogató programok a Széchenyiben

Zenés bemelegítővel indult a „Fel a tornacipővel! elnevezésű rendezvény a csornai Széchenyiben. A leendő első osztályosokat és az őket kísérő óvónőket, valamint a szülőket várták a játékos sportfoglalkozásra, mely több éve hagyomány az általános iskolában.

A Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában évek óta zajló „Jó gyakorlat” a „Vár a Széchenyi!” beiskolázási programsorozat, melynek első állomását Ovisok az iskolapadban címmel hirdették meg a nagycsoportosoknak. Az óvodások március elején beültek az iskolapadba, hogy megtapasztalják az ősztől rájuk is váró új környezetet, nemrég pedig játékos sportfoglalkozáson vettek részt az iskola tornatermében.
– A mai napon „Fel a tornacipővel!” programra hívtuk a csornai óvodásokat, illetve a körzetünkhöz tartozó nagycsoportosokat. Játékos, ügyességi gyakorlatokat állítottunk össze számukra, miközben megismerkedhettek a sporteszközökkel, és azzal a hatalmas térrel, mi majd a testnevelésórán vár rájuk. Nagy segítség ez az ovisoknak, mert másodszor sokkal bátrabban lépik át az iskola küszöbét, hisz egyszer már jártak nálunk – mondta Holper Péterné. A pedagógus szerint nagy biztonságérzetet ad a kicsiknek, ha a tanító nénikkel is beszélgethetnek. Sokat jelent, hogy nem teljesen idegen környezetbe érkeznek majd szeptemberben, hiszen a programsorozat részállomásain megismerhetik a pedagógusokat és az iskolát is.
A „Fel a tornacipővel!” nem verseny, hanem játékos sportdélután. A gyerekek forgószínpad szerűen változtatták a helyzetüket, és a nyakukon viselt színes nyakkendőnek köszönhetően könnyen visszataláltak saját csoportjukhoz. A sportfoglalkozás után a pedagógusok irodalmi órát tartottak a „Mesekuckóban”, ahova a szülőkkel együtt várták a gyerekeket.
A „Vár a Széchenyi!” programsorozat indítója a „Ha volna egy varázsceruzám...” címmel meghirdetett rajzpályázat volt, melynek eredményhirdetését az április 4-én megrendezésre kerülő tavaszi játszóházban tartják. Ezen alkalommal az iskolában közös barkácsolást szerveznek. A szülői értekezleten bemutatják az intézményt az érdeklődőknek, a szülők pedig beszélgethetnek a leendő elsős tanító nénikkel. Az április hónapra tervezett bemutató órákon a szülők is részt vehetnek az elsős tanító nénik tanítási óráin. A beíratás 2017. április 20-án és 21-én lesz az intézmény igazgatói irodájában.

Beküldés dátuma: 2017. 03. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

További hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

 • Emléktáblát avattak a kapuvári röntgenmúzeumban

  A Francia Köztársaság „Akadémia Pálma Rend” Tiszti fokozatával kitüntetett dr. Fornet Béla professzor szerint Boross János a kapuvári röntgenmúzeum létrehozásával és gondozásával a törődésnek és a szakmai lelkesedésnek olyan fokát valósította meg, amellyel ma már csak ritkán találkozni.

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

 • A közös élmény és emlék összehozza az embereket

  Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit.