Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Iskolába hívogató programok a Széchenyiben

Zenés bemelegítővel indult a „Fel a tornacipővel! elnevezésű rendezvény a csornai Széchenyiben. A leendő első osztályosokat és az őket kísérő óvónőket, valamint a szülőket várták a játékos sportfoglalkozásra, mely több éve hagyomány az általános iskolában.

A Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában évek óta zajló „Jó gyakorlat” a „Vár a Széchenyi!” beiskolázási programsorozat, melynek első állomását Ovisok az iskolapadban címmel hirdették meg a nagycsoportosoknak. Az óvodások március elején beültek az iskolapadba, hogy megtapasztalják az ősztől rájuk is váró új környezetet, nemrég pedig játékos sportfoglalkozáson vettek részt az iskola tornatermében.
– A mai napon „Fel a tornacipővel!” programra hívtuk a csornai óvodásokat, illetve a körzetünkhöz tartozó nagycsoportosokat. Játékos, ügyességi gyakorlatokat állítottunk össze számukra, miközben megismerkedhettek a sporteszközökkel, és azzal a hatalmas térrel, mi majd a testnevelésórán vár rájuk. Nagy segítség ez az ovisoknak, mert másodszor sokkal bátrabban lépik át az iskola küszöbét, hisz egyszer már jártak nálunk – mondta Holper Péterné. A pedagógus szerint nagy biztonságérzetet ad a kicsiknek, ha a tanító nénikkel is beszélgethetnek. Sokat jelent, hogy nem teljesen idegen környezetbe érkeznek majd szeptemberben, hiszen a programsorozat részállomásain megismerhetik a pedagógusokat és az iskolát is.
A „Fel a tornacipővel!” nem verseny, hanem játékos sportdélután. A gyerekek forgószínpad szerűen változtatták a helyzetüket, és a nyakukon viselt színes nyakkendőnek köszönhetően könnyen visszataláltak saját csoportjukhoz. A sportfoglalkozás után a pedagógusok irodalmi órát tartottak a „Mesekuckóban”, ahova a szülőkkel együtt várták a gyerekeket.
A „Vár a Széchenyi!” programsorozat indítója a „Ha volna egy varázsceruzám...” címmel meghirdetett rajzpályázat volt, melynek eredményhirdetését az április 4-én megrendezésre kerülő tavaszi játszóházban tartják. Ezen alkalommal az iskolában közös barkácsolást szerveznek. A szülői értekezleten bemutatják az intézményt az érdeklődőknek, a szülők pedig beszélgethetnek a leendő elsős tanító nénikkel. Az április hónapra tervezett bemutató órákon a szülők is részt vehetnek az elsős tanító nénik tanítási óráin. A beíratás 2017. április 20-án és 21-én lesz az intézmény igazgatói irodájában.

Beküldés dátuma: 2017. 03. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.