Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Iron Maiden utánzattól a mocsár metálig

A mosonmagyaróvári születésű, de harminc esztendeje Beleden élő Zalka Dávid a Lajta-parti város gimnáziumába járt, amikor autodidakta módon kezdett gitározni, de a zenei alapokat édesapjától tanulta. Az informatika szakra járó fiatalember győri főiskolai évei alatt kezdett komolyabban foglalkozni a hangszerrel, és a zenekar alapítását is ettől az időponttól datálja. A 2003-ban főleg répcelaki tagokból kiegészült  banda már nevesíthető volt. Az internet előretörésével a világhálóról próbált segédanyaghoz jutni, 2004-ben pedig az egyik soproni tehetségkutató fesztiválon kiválasztották a legjobb gitárosnak. Hoffer Péter, a hangszerüzlet és dobiskola tulajdonosa meglátta benne a tehetséget, és tanulási lehetőséget ajánlott neki. Eleinte Cséplő Norbert, később pedig Fülöp Róbert csiszolgatta a kezdő gitáros játékát. Zalka Dávid néhány év múlva eljutott arra a szintre, hogy maga is képes volt gyakorolni, sőt, már másokat is oktatott.
A 2010-es Gibson–SG típusú hangszerének eredeti típuspéldányát az Isi Disi gitárosának fejlesztették ki, majd megindult a sorozatgyártása. Ezzel a fajtával a rocktól a metálig bármit el lehet játszani – mondta az eszköz gazdája, aki több zenekarban is kipróbálta. Dávid jelenlegi csapatában, a 2004 óta működő “Mexacito”-ban a súlyosabb, kimondottan kemény hangzásnak szintén megfelel. A fiúk egy idő után megunták, hogy mindig mások számait játsszák, és míg keresték saját stílusukat, a Black Sabbathoz hasonló zúzósabb zenekarok szolgáltak mintául. A beledi gitáros szerint a “mocsár metál” jellemzi leginkább a hangzásvilágukat, mely szélesebb körben fogyasztható. “Dave” ötfős bandájában végre úgy érzi, hogy nemcsak jó a társaság, hanem velük valóban lehet alkotni, melyet mi sem példáz jobban, mint hogy ősszel ismét a stúdióba vonulnak. Hogy kik? Hát a Mexacito: Kovács “Kolega” László (basszus), Nagy “NagyLa” László (ének), Paál “Pazoo” Zoltán (gitár), Takács “Szaker” Péter (dobok) és Zalka “Dave” Dávid (gitár).
Beküldés dátuma: 2011. 08. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.