Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Iránytű az álláskereséshez

A Soproni Óvónőképző Intézetben végzett, több mint harminc éves munkaviszonnyal rendelkező Mórocz Ildikó szinte felváltva dolgozott a közoktatásban és a közművelődésben. A beledi Mikrotérségi Általános Művelődési Központ projektmenedzseri feladatait 2006 óta látja el. A felnőttképzési centrumot uniós pályázati forrásból hozták létre azzal a céllal, hogy minél több dél-rábaközi térségben élő ember látogassa a különböző tanfolyamokat, ezzel is növelve munkaerő-piaci elhelyezkedési lehetőségeiket. Az első fordulóban a projektben közreműködő szakembereket kellett kiképezni, melynek keretében Mórocz Ildikó is megszerezte a felsőfokú oktatásszervezői képesítést, valamint elvégezte a speciális távoktatási tanfolyamot. Olyan helyi igényfelmérés előzte meg a felnőttképző programok indítását, mely azt hozta eredményül, hogy  ECDL-start oktatásra lenne szüksége az itt élőknek. A tizenkét modern számítógéppel felszerelt teremben sikeresen befejeződött a képzés. További feladatuk a hátrányos helyzetűek készség- és képességfejlesztése, valamint felnőttképzési szolgáltatások és egyéb képzési programok  kifejlesztése volt. Ezen belül német és angol nyelvi órákat szerveztek. Összesen több mint kétszáz személy vett részt a különböző szintű és tartalmú rendezvényeken. Különös sikerként könyvelték el, amikor legalább huszan itt szerezték meg az első szakmájukat bizonyító oklevelet.
A pályaorientációs és -korrekciós szolgáltatás révén olyan hasznos tanácsokkal látják el az érdeklődőket, amelyekkel  – az eddigi végzettségüket is figyelembe véve – konkrét javaslatot tesznek egy-egy  adott képzésre az alapján, hogy éppen milyen szakma iránt merül fel igény a térségben. Hasonló cipőben járnak az érettségizett, de szakmát korábban nem tanult álláskeresők is. Az egymásra épülő, ún. moduláris képzési forma előnye, hogy a tutor, illetve a mentor mindvégig segíti a képzésben résztvevők haladását, ezenkívül nyomtatott és elektronikus formában is hozzáférnek a tananyaghoz. A motivációs és kommunikációs tréningeken, tanulás-módszertani tanácsadásokon arra készítik fel az ügyfeleket, hogy mire lesz szükségük, és miként viselkedjenek az állásinterjúkon.
Az egész életen át tartó tanulás  ma már nemcsak divatos szlogen, mert aki egyszer belekóstolt az ismeretszerzés örömébe, és kellően motivált, az tényleg szívesebben részt vesz a képzéseken – jegyezte meg a szakember, aki a beledi intézmény szakmai képviselettel megbízott, hivatalos elismertetésén dolgozik jelenleg. Már csak a Felnőttképzési Akkreditáli Testület jóváhagyására várnak, s onnantól még magasabb színvonalú oktatásokat szervezhetnek.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.