Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Irány az Adriai-tenger? Hogy így lesz-e, nemsokára kiderül

Törekiné Takács Beáta úgy gondolta,  az osztályába járó gyermekek vannak olyan ügyesek, hogy át tudják élni a pásztorjáték misztériumát. A diákok küldetésnek tekintették a betlehemezést és az arra való felkészülést, melyre a felhívás alapján bármelyik osztály pályázhatott volna. A pedagógus elmondta, hogy szigorúan tartani kellett magukat a pályázatban meghatározott  műsoridőhöz, de a fellépők és az előadások számát is meghatározták. Szintén pontokat érdemel a tanulók által vezetett betlehemes napló formai megoldása: feltüntették az előadásokat, a felhasznált kellékeket, de az értékelésnél sokat nyom a latba a forgatókönyv milyensége és a nézők véleménye, valamint a médiában való megjelenés is. Mindent pontosan dokumentáltak: a fellépéseket, az előadások helyszíneit, az esetleg ott készült videofelvételeket, fényképeket. Az öngondozásos pályázat teljesítését szúrópróbaszerűen ellenőrizték. A felkészítő tanár rengeteg forrásanyagot átnézett, hogy a  tanulók előadása hiteles legyen, a korhű ruházat összeállításában pedig a szülők és a nyugdíjas pedagógusok is közreműködtek, ezenkívül Radó Tamás atya a templom jelmezeiből adott kölcsön az iskolásoknak.
A tét nem kicsi, hiszen az első három helyezett csoport utazhat az Adriai-tengerhez. A kapuvári diákok azért még nem csomagolnak be a bőröndbe, de szeretnének ott lenni a legjobbak között. Túl sokáig nem kell izgulniuk, hisz az eredményhirdetés márciusban várható. Törekiné Takács Beáta igazgatóhelyettes szerint viszont nem ez a lényeg, hanem az  élményekben gazdag együttlét, ugyanúgy, mint az iskola legutóbb nyilvánosságot kapott tavalyi egészség- és sportnapján.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 12.

Kapcsolódó hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

További hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

 • Mozgalmas élet Vásárosfaluban

  Vásárosfalu önkormányzata lehetőségeihez képest jelentős összeggel támogatja a civileket, de nagy segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából befolyt összeg is.

 • A kónyiak óvják egészségüket

  Száznál több érdeklődő kísérte figyelemmel az idén megrendezett kónyi egészségnapot. A szakemberek örülnek annak, hogy az emberek egyre tudatosabban ügyelnek testi és lelki épségük megőrzésére.

 • Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

  Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat.

 • A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

  A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével.