Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ingyen táborok várják a beledi fiatalokat

Mozgalmas és eredményekben gazdag tanévet tudhat maga mögött a beledi általános iskola tantestülete és diáksága. Már az induláskor olyan események történtek, amelyek nem mindig adatnak meg egy oktatási intézmény életében – szögezte le Ágostonné Hajnali Csilla –, mint az épület nagy felújítása és ablakcseréje. Egyes alsós és felsős tantermekbe új bútorzatot szereztek be – tette hozzá az igazgató. A szakmai munkát tekintve sem volt eseménytelenebb a tanév, mert sok helyi versenyt és vetélkedőt szerveztek. Matematikából a megyei szintű versenyek első tíz, illetve első húsz legjobbjai közé kerültek be a beledi iskola tanulói, de a természettudományi témakörben meghirdetett fordulókon is szívesen részt vettek a diákok. Az anyanyelvi és meseíró pályázatok a tantárgyakhoz közvetlenül nem kapcsolhatók, ugyanakkor bővítik a tanulók műveltségét. A megyei bajnokságon elért eredmények azt mutatják, hogy a kisebb településről induló sportolók is lehetnek sikeresek. A lány focicsapat ebben a tanévben indult először a bajnokságon, s mindjárt a megyei negyedik helyezésig jutottak – mondta az igazgató. Hozzáfűzte: TÁMOP-pályázati forrásból fedezik a tehetséggondozó foglalkozásokat, melyek kiváló felkészítést adnak a fiataloknak. Ágostonné Hajnali Csilla soha vissza nem térő lehetőségnek nevezte azt az ingyenes táborozást, melyen 40-50 tanuló vehet részt. Az idegen nyelvi foglalkozásokból álló szabadidős rendezvénysorozatot Kemeneskápolnán szervezik meg, a balatonalmádi életmódtáborba pedig 30-an utazhatnak. A beledi önkormányzat jóvoltából, térítési díj nélkül vehetik igénybe a tanulók az erdélyi testvérközség nyári táborát.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.