Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ingyen táborok várják a beledi fiatalokat

Mozgalmas és eredményekben gazdag tanévet tudhat maga mögött a beledi általános iskola tantestülete és diáksága. Már az induláskor olyan események történtek, amelyek nem mindig adatnak meg egy oktatási intézmény életében – szögezte le Ágostonné Hajnali Csilla –, mint az épület nagy felújítása és ablakcseréje. Egyes alsós és felsős tantermekbe új bútorzatot szereztek be – tette hozzá az igazgató. A szakmai munkát tekintve sem volt eseménytelenebb a tanév, mert sok helyi versenyt és vetélkedőt szerveztek. Matematikából a megyei szintű versenyek első tíz, illetve első húsz legjobbjai közé kerültek be a beledi iskola tanulói, de a természettudományi témakörben meghirdetett fordulókon is szívesen részt vettek a diákok. Az anyanyelvi és meseíró pályázatok a tantárgyakhoz közvetlenül nem kapcsolhatók, ugyanakkor bővítik a tanulók műveltségét. A megyei bajnokságon elért eredmények azt mutatják, hogy a kisebb településről induló sportolók is lehetnek sikeresek. A lány focicsapat ebben a tanévben indult először a bajnokságon, s mindjárt a megyei negyedik helyezésig jutottak – mondta az igazgató. Hozzáfűzte: TÁMOP-pályázati forrásból fedezik a tehetséggondozó foglalkozásokat, melyek kiváló felkészítést adnak a fiataloknak. Ágostonné Hajnali Csilla soha vissza nem térő lehetőségnek nevezte azt az ingyenes táborozást, melyen 40-50 tanuló vehet részt. Az idegen nyelvi foglalkozásokból álló szabadidős rendezvénysorozatot Kemeneskápolnán szervezik meg, a balatonalmádi életmódtáborba pedig 30-an utazhatnak. A beledi önkormányzat jóvoltából, térítési díj nélkül vehetik igénybe a tanulók az erdélyi testvérközség nyári táborát.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.