Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Igazi örömünnepet tartottak a Belügyminisztériumba meghívott ráköziek az október 23-át megelőző napo

Igazi örömünnepet tartottak a Belügyminisztériumba meghívott ráköziek az október 23-át megelőző napon. Különböző szakterületek képviselői, vezetői vehettek át magas állami kitüntetést, köztük Hámori György, Kapuvár polgármestere.

Hazánk Alaptörvénye rögzíti, hogy dr. Áder János köztársasági elnök milyen díjakat és címeket adományozhat az arra érdemes személyeknek. Mivel a pandémia miatt idén nem került sor augusztus 20-án a magas állami kitüntetések átadására, az október 23-i állami ünnepségsorozat keretében vehették át az elismeréseket a díjazottak. Hámori György elsőként Pintér Sándor belügyminiszter gratulációját fogadhatta, aki a Belügyminisztériumban nyújtotta át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét Kapuvár polgármesterének.
A város első embere köszönetet mondott mindazoknak, akik őt is javasolták erre a megtisztelő elismerésre. Hámori György annak még jobban örül, hogy a településen rajta kívül ketten részesültek ugyanebben az állami kitüntetésben: Szaradits József atya és dr. Benedek Zoltán kórházigazgató. Ezenkívül Magyar Arany Érdemkereszt elismerést kapott Pásztor Katalin, Osli jegyzője; Fodor József, Osli polgármestere, valamint Szalay Imre, Bősárkány elöljárója.
– Én vehettem át a kitüntetést, de úgy vélem, csapatmunka eredménye. Egy polgármester mondhat bármit, önmagában egyikünk sem „megváltó”. Ha nincs mögötte egy olyan jó csapat, melynek tagjai részt vesznek a közös ötletelésben, a megvalósításban, a napi munkában, szinte elveszett – mondta Hámori György, megköszönve a hivatal munkatársainak a segítségét is. Tizennégy éve biztosítják számára a komoly szakmai hátteret. A jelenlegi és a korábban alakult képviselő-testületek, valamint a külsős bizottsági tagok szintén hozzátették a maguk részét az eredményekhez. A városvezető megemlítette a jóindulatú kapuvári polgárok támogató hozzáállását is, mert sokat számít az ő állandó megerősítésük. Külön megköszönte Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő segítségét, akivel szinte napi kapcsolatban vannak. Tovább emelte a díjátadó ünnepség fényét, hogy jelen volt a kapuvári születésű dr. Dukai Miklós önkormányzati helyettes államtitkár, aki fél szemét rajta tartva figyeli a város fejlődését.
Minden ember életében vannak hullámhegyek, hullámvölgyek, és ez a magas állami kitüntetés Hámori Györgynek azt jelzi, hogy odafigyelnek a munkájára. A polgármester az évek, évtizedek alatt mindig elismerte azokat a személyeket, szervezeteket, akik sokat tettek a városért, ezért most kicsit szokatlan volt neki a helyzet, hiszen megfordult a kocka: a díjátadóból díjazott lett. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Kapuvár vezetőjének erkölcsi és lelki megerősítés biztosít ahhoz, hogy folytassa eddigi munkáját.
A díjazott számára attól csak még értékesebb az elismerés, hogy az indoklásban városvezetői tevékenysége mellett külön kiemelték térségi területfejlesztési munkáját. Hámori György álszerénység nélkül kijelentheti: új színt vitt a környező települések egymás közti kapcsolatába. Nyilván minden vezetőnek a legfontosabb saját települése fejlődése, de azt is be kell látni, hogy hosszabb távon csak a térségi összefogás hozza meg az eredményeket.
Kapuvár első embere szerint polgármes-ter társai ezt a fajta felfogást egyre in-kább sajátjuknak érzik. – Odafigyelünk egymásra, meghallgatjuk a másikat, akkor is, ha segítséget kér, vagy ha tanácsot ad. Már csak emiatt is nagyon jó közösség jött létre a tájegységben – hangsúlyozta Hámori György, akit nem véletlenül emlegetik egyre többen a Rábaköz „főpolgármestereként”.

Beküldés dátuma: 2020. 11. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek