Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Idősek napi ünneség Csornán

Kárpáti Péter Ibolyák című zenés színjátékát tekinthették meg a nyugdíjasok Csornán a művelődési házban. A negyvenes éveiben járó Honthy Hanna egykori szerelméről szóló, valós történetet bemutató eladást egyébként Hűvösvölgyi Ildikó rendezte, aki korábban több darabban játszott a város színpadán. Az ünnepi bemutatóra az idősek világnapja alkalmából került sor.
A mostani nemzedék az elődök által teremtett vívmányokat felhasználva éli mindennapjait, a terhes örökséget pedig azzal a szándékkal veheti át, hogy okul a tévedésekből. Hála és köszönet illeti az időseket, akiknek tapasztalataira és jótanácsaira ma is szükség van a világban való eligazodáshoz – hangzott dr. Turi György köszöntőjében. A polgármester arra kérte a nyugdíjasokat, hogy felgyülemlett tudásukkal segítsék a fiatalabbakat abban a munkában, amire elhivatottak. Az idős embereket az ifjúság ne tehernek tekintse, hanem olyan értékes örökségnek, amely előbbre viszi őket. A mostani nemzedéknek a fokozódó gondok közepette is kötelessége megvédeni és támogatni korosabb honfitársait.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 09.

Kapcsolódó hírek

  • Jövőre még nagyobb tempóra kapcsolnak: folytatódik a mellékutak felújítása

    Több kormányzati ciklus alatt lehet csak rendbe tenni azokat a mellékutakat, amelyek feltétlenül megértek a korszerűsítésre – véli Gyopáros Alpár, aki a térségben élők türelmét kéri, bízva abban, hogy jövő tavasszal újabb felhatalmazást kapnak a választópolgároktól a folytatásra, hisz szeretnének a munka végére érni.

További hírek