Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Idén is jól sikerül a kónyi falunap!

A kónyiak a falunapról a következőképpen gondolkodnak: az esemény lényege, hogy a médiából megismert nagy sztárok közül is meghívjanak valakit, hiszen az átlagember nem mindig teheti meg, hogy elmenjen a koncertjeikre, ezért lehetőleg „házhoz” hozzák őket. Ha összeadnák, hogy hány nevesebb fellépő járt már Kónyban az elmúlt évtizedekben, bizony szép számot kapnánk. Mindezek mellett a kevésbé befutott, amatőr csapatokat is szívesen látják a színpadon; idén hárman mutatták be produkciójukat. Aller Imre polgármester mielőtt átadta a terepet a felhőtlen szórakozásnak, rövid számvetést készített a kónyi falunap alkalmából.

A régebben a település szégyenfoltjának tartott épületből mára a falu  központi dísze lett.
A huszonharmadik alkalommal megtartott nyári rendezvényen avatták fel a falu központjában lévő „csillag házat”, amely innentől táj- és faluházként  funkcionál.  Aki ismeri az 1869-ben készült, később gazdátlanná vált épület történetét, az tudja, hogy a tulajdonjog megszerzésétől kezdve a felújításig a falunak nem kis munkájába került, de szerencsére ez már  a múlt, hisz a ház nemcsak megszépült, de méltó funkciót is kapott. Nemrég még a mesteremberek birtokolták az építményt, ma viszont berendezett szobák várják a látogatókat, s hogy mindezt tárgyi és szellemi tartalommal is megtöltsék, a helyiek régi használati tárgyait, bútorait tették közszemlére a helyiségekben. Az itteniekre vár az a feladat, hogy az állandó kiállításhoz összegyűjtsék a településen még fellelhető eszközöket és írásos emlékeket. A gyűjtőmunkában nagy segítségükre volt Görcs Imre és felesége, akik által tavaly felajánlott kollekció gazdagítja a helység kulturális emlékeit. A Kónyból elszármazottak találkozóján kötetlen beszélgetésre várták az itt született, de mostanság máshol élő honfitársaikat, akik a polgármestertől mindenre kiterjedő összefoglalót hallgathattak meg a falu mindennapi gondjairól és örömeiről.

Kóny képviselő-testülete Tóth Ferencnének több évtizeden át végzett kiemelkedő pedagógusi munkájáért Kóny Községért Díjat adományozott. Czabai Mihály Zoltán a községért végzett kiemelkedő tevékenységéért és társadalmi munkájáért kapta meg az elismerést. Dr. Boros István a tudomány és a kultúra területén kifejtett több évtizedes munkájával öregbítette a község hírnevét, ezért szintén átvehette a rangos kitüntetést.

Beküldés dátuma: 2012. 08. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.