Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Idegenforgalmi tapasztalatcsere

Mind a magyar, s mind a bolgár település tagja a Nyitott Városok Szövetségének, s ennek apropójából testvérvárosi kapcsolatot létesítettek. A délkelet-európai házigazda a svishtovi bornapok  alkalmából színes kulturális programokkal kedveskedett a vendégeknek. Nagyon szép természeti környezetben található a román határ tőszomszédságában elterülő, 35 ezres lélekszámú város, melynek közgazdasági egyetemét 10 ezren is látogatják. A főleg mezőgazdasági tevékenységet folytató lakosság csak mostanság kezdi kihasználni a Duna közelségéből adódó lehetőségeket, s mint ilyen, Svishtov egyre inkább a turizmus célpontja lehet. Kapuvárral a termálvíz hasznosításában találhatnak közös pontot, amely miatt már megkezdődtek a tárgyalások. Budai Imre alpolgármester leszögezte: jelenleg az ismerkedés fázisában vannak, és a Nyitott Városok Szövetségének nagy adatbázisában kölcsönösen fel fogják tüntetni az önkormányzatokra, a civil szervezetekre és a gazdasági társaságokra vonatkozó legfontosabb információikat.
A folytatásban Kapuvár vezetése azt reméli, hogy újból ide látogatnak a bolgárok, akik megnézik az idegenforgalmi fejlesztéseket, hogy később kiaknázhassák az uniós pályázatok adta lehetőségeket.

Beküldés dátuma: 2011. 10. 26.

Kapcsolódó hírek

  • Az idei nyár szenzációja: Csorna megvette a termálkutat

    A jelenlegi választási ciklus legfontosabb momentuma, hogy a város megszerezte a termálkutat és a fürdővel szomszédos, egykori kertészetnek helyet adó területet, ugyanakkor a munka neheze még csak ezután jön: hasznosítani kellene az ingatlant, melyhez pályázati forrásra van szükség.

További hírek