Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Húsz-huszonöt főig várják a jelentkezőket

A 2009 óta létező Kapuvári Polgárőr Egyesület alapító tagja civilben matematika-informatika és technika szakos pedagógus, aki a délelőtti tanórák és az ebéd utáni szakköröket követően szakít időt a társadalmi tevékenységre. Most ugyan kicsit kevesebben vannak, de technikai felszereltségük viszonylag jónak mondható: a megyében az elsők közt hoztak létre rádiós kapcsolatot a rendőrséggel. Nagyon kellene egy szolgálati gépkocsi, hogy az önkéntesek ne a saját autójukkal járőrözzenek a városban. Horváth József, a Kapuvári Polgárőr Egyesület elnöke szerint hétköznap ritkán találkoznak problémás esettel. Mivel a tagság jelentős része dolgozik, inkább hétvégenként próbálnak jelenlétükkel hozzájárulni a település köznyugalmához. A főként közbiztonságra és bűnmegelőzésre szakosodott szervezet a rend őreivel karöltve tesz eleget feladatainak, de árvízhelyzetben a katasztrófavédelmisek is számíthatnak a segítségükre. A közhasznú testületté vált Országos Polgárőr Szövetség Győr-Moson-Sopron megyei vezetőségének tagja Bencsik Zsolttal tart személyes kapcsolatot, és lehetőség szerint jelen vannak a nagyobb városi rendezvényeken is.
A főként szombat éjjel járőröző polgárőrök a csetepatékba be nem avatkozhatnak, de figyelemfelhívásukkal jobb belátásra bírhatják a duhajkodókat. Amennyiben olyan esettel találkoznak, hogy szükség van a rendőrökre, a rádión keresztül őket azonnal értesíthetik. A Kapuvári Polgárőr Egyesület legutóbbi ülésén tisztújítást kezdeményezett: a szervezet elnöke  Horváth József, alelnöke Varga Zoltán maradt, titkárnak pedig Fekete Jenőt választották meg. Tavasz tájékára tervezik a polgárőrség működését bemutató rendezvényüket. A helyiek közül szinte mindenki belátja, szükség van a tevékenységükre, ezért remélik, hogy egyre többen tenni is fognak a közrend érdekében. A jelentkezőket személyesen és telefonon egyaránt fogadják: 06-70/337-35-10.
Beküldés dátuma: 2013. 02. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.