Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Húsz-huszonöt főig várják a jelentkezőket

A 2009 óta létező Kapuvári Polgárőr Egyesület alapító tagja civilben matematika-informatika és technika szakos pedagógus, aki a délelőtti tanórák és az ebéd utáni szakköröket követően szakít időt a társadalmi tevékenységre. Most ugyan kicsit kevesebben vannak, de technikai felszereltségük viszonylag jónak mondható: a megyében az elsők közt hoztak létre rádiós kapcsolatot a rendőrséggel. Nagyon kellene egy szolgálati gépkocsi, hogy az önkéntesek ne a saját autójukkal járőrözzenek a városban. Horváth József, a Kapuvári Polgárőr Egyesület elnöke szerint hétköznap ritkán találkoznak problémás esettel. Mivel a tagság jelentős része dolgozik, inkább hétvégenként próbálnak jelenlétükkel hozzájárulni a település köznyugalmához. A főként közbiztonságra és bűnmegelőzésre szakosodott szervezet a rend őreivel karöltve tesz eleget feladatainak, de árvízhelyzetben a katasztrófavédelmisek is számíthatnak a segítségükre. A közhasznú testületté vált Országos Polgárőr Szövetség Győr-Moson-Sopron megyei vezetőségének tagja Bencsik Zsolttal tart személyes kapcsolatot, és lehetőség szerint jelen vannak a nagyobb városi rendezvényeken is.
A főként szombat éjjel járőröző polgárőrök a csetepatékba be nem avatkozhatnak, de figyelemfelhívásukkal jobb belátásra bírhatják a duhajkodókat. Amennyiben olyan esettel találkoznak, hogy szükség van a rendőrökre, a rádión keresztül őket azonnal értesíthetik. A Kapuvári Polgárőr Egyesület legutóbbi ülésén tisztújítást kezdeményezett: a szervezet elnöke  Horváth József, alelnöke Varga Zoltán maradt, titkárnak pedig Fekete Jenőt választották meg. Tavasz tájékára tervezik a polgárőrség működését bemutató rendezvényüket. A helyiek közül szinte mindenki belátja, szükség van a tevékenységükre, ezért remélik, hogy egyre többen tenni is fognak a közrend érdekében. A jelentkezőket személyesen és telefonon egyaránt fogadják: 06-70/337-35-10.
Beküldés dátuma: 2013. 02. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.