Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Húsz-huszonöt főig várják a jelentkezőket

A 2009 óta létező Kapuvári Polgárőr Egyesület alapító tagja civilben matematika-informatika és technika szakos pedagógus, aki a délelőtti tanórák és az ebéd utáni szakköröket követően szakít időt a társadalmi tevékenységre. Most ugyan kicsit kevesebben vannak, de technikai felszereltségük viszonylag jónak mondható: a megyében az elsők közt hoztak létre rádiós kapcsolatot a rendőrséggel. Nagyon kellene egy szolgálati gépkocsi, hogy az önkéntesek ne a saját autójukkal járőrözzenek a városban. Horváth József, a Kapuvári Polgárőr Egyesület elnöke szerint hétköznap ritkán találkoznak problémás esettel. Mivel a tagság jelentős része dolgozik, inkább hétvégenként próbálnak jelenlétükkel hozzájárulni a település köznyugalmához. A főként közbiztonságra és bűnmegelőzésre szakosodott szervezet a rend őreivel karöltve tesz eleget feladatainak, de árvízhelyzetben a katasztrófavédelmisek is számíthatnak a segítségükre. A közhasznú testületté vált Országos Polgárőr Szövetség Győr-Moson-Sopron megyei vezetőségének tagja Bencsik Zsolttal tart személyes kapcsolatot, és lehetőség szerint jelen vannak a nagyobb városi rendezvényeken is.
A főként szombat éjjel járőröző polgárőrök a csetepatékba be nem avatkozhatnak, de figyelemfelhívásukkal jobb belátásra bírhatják a duhajkodókat. Amennyiben olyan esettel találkoznak, hogy szükség van a rendőrökre, a rádión keresztül őket azonnal értesíthetik. A Kapuvári Polgárőr Egyesület legutóbbi ülésén tisztújítást kezdeményezett: a szervezet elnöke  Horváth József, alelnöke Varga Zoltán maradt, titkárnak pedig Fekete Jenőt választották meg. Tavasz tájékára tervezik a polgárőrség működését bemutató rendezvényüket. A helyiek közül szinte mindenki belátja, szükség van a tevékenységükre, ezért remélik, hogy egyre többen tenni is fognak a közrend érdekében. A jelentkezőket személyesen és telefonon egyaránt fogadják: 06-70/337-35-10.
Beküldés dátuma: 2013. 02. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.