Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hordozható számítógépek a szili általános iskolában

A helyszín a szili Szent István Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, amely 95 PC-vel gazdagodott a pedagógiai módszertani reformot támogató TIOP-os infrastruktúra fejlesztési program révén. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez 2010 tavaszán benyújtott, s most már tudjuk, hogy közel 11,5 millió forint értékű, vissza nem térítendő  pályázatnak köszönhetően a pedagógusok munkáját további 5 modern kompjúter segíti,  amelyeket a tanórán kívüli tevékenységhez is fel tudnak használni. A település önkormányzata az oktatást segítő eszközök beszerzését több mint 600 ezer forinttal támogatta.
Náray Lajosné igazgató szerint a korszerű számítógép használatának elsajátítása növeli a tanulók majdani munkaerőpiaci esélyeit, ezenkívül a csoportos képzés mellett előtérbe kerül a diákokkal való egyéni, valamint kooperatív foglalkozás. A tanítási-tanulási folyamat során elkerülhetetlen ellenőrzési és értékelési mozzanatokat is hatékonyabbá tehetik a pedagógusok által használt laptopok, amelyeket a házon belüli információáramlásra és a fenntartó önkormányzattal, valamint a szülőkkel történő kapcsolatépítésre is alkalmazhatják. Az igazgatónő megjegyezte: a többi már pedagógus kollégáin múlik, mint ahogy az is, hogy mennyire fogják kihasználni a modern számítógépeket. Beszélgetőpartnerünk úgy gondolja, hogy nem ártana több óraszámban oktatni az informatikát, de a számítástechnikai alapismereteken kívül főleg a matematika és a magyar szakos pedagógusok fogják bekapcsoltatni a gyerekekkel a notebookokat.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.