Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hon- és népismereti vetélkedő Farádon

A házigazda Farád csapatán kívül  Szil, Mihályi, Rábatamási, Kóny, valamint a csornai Széchenyi és Rákóczi-iskola tanulói is részt vettek a farádi kultúrházban megrendezett vetélkedőn, amit egyébként 1996 óta minden évben megtartanak az iskola pedagógusai. Kovács Tiborné, a Csornai Muzeális Kiállítóhely népművelője oly módon állítja össze a feladatokat, hogy a gyerekeknek elméleti és gyakorlati példákat is meg kell oldaniuk - tudtuk meg Kovács Tamásné pedagógustól. Gyakran szerepel a feladványok között rábaközi népdalok, mesék, mondák, történetek előadása is; idén ez a párválasztással összefüggésben merült fel. Ha nem elevenítenék fel a régi korok tárgyait és szokásait, akkor azok nagy valószínűséggel feledésbe merülnének - jegyezte meg a szervező, majd hozzátette: a vetélkedőt annak idején az iskola vezetésének pártfogása mellett Horváth Győző kezdeményezésére indították el, melyben segítségükre volt Csányi Ferencné tanárnő. Részben a kemény felkészülésnek köszönhető, hogy a tizenöt alkalomból legalább tízszer első helyezett lett a farádi iskola, mely általában több csapattal indul a megmérettetésen, és  gyerekeik mindig ott vannak a megyei versenyek élvonalában.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.