Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hol esett, hol nem, de a kónyi falunap résztvevőit ez cseppet sem zavarta

Aller Imre polgármester arról tájékoztatott, hogy már a tavasz folyamán elkezdődnek az előkészületek: a hagyományos programok mellé  begyűjtik az ötleteket, az újonnan felmerülő javaslatokat. Az időpontok egyeztetése, valamint a személyi és a technikai feltételek teljesítése megfeszített munkát kíván az érintettektől - mondta a település vezetője. A hivatali dolgozókon kívül néhány bizottsági tag vesz részt a szervezésben, de a polgármester egyébként sem híve a nagy létszámú stáboknak, mondván, ha sokan vannak, akkor hamarabb becsúszhat egy-egy hiba.
Évről évre állandó visszatérő elem a kiállításrendezés, valamint a Kónyból elszármazottak találkozója, ugyanakkor minden alkalommal frissítik a repertoárt, ami ennyi esztendő távlatában nem egyszerű feladat. Az eltelt két évtized alatt sok sztárvendégnek tapsolhattak a falubeliek, ráadásul nem olcsó mulatság a fellépők gázsijának kifizetése, de Aller Imre úgy gondolja, ha erre van igény, akkor az önkormányzatnak vállalnia kell a plusz terheket. Valószínű, hogy az emberek többsége e lehetőség híján nem találkozhatna személyesen a hírességekkel. Az elmúlt két évben pályázati forrásból pótolták a kiadásokat, amire 2010-ben nem volt alkalmuk, de nem csüggednek, mert egész napra szóló kikapcsolódást biztosítottak a vendégeknek.
Munkatársunk rövid közvélemény-kutatást végzett a falunapi hangulatról a kicsik és a nagyok körében. Íme az eredmény: - Nagyon jól érzem magam, csornai vagyok, és bele fogok szállni a nagy gömbbe, amelyik a vízen gurul. Ettünk vattacukrot is! - harsogta a kifestett arcú Zsófi. Pintér Zita Győrsövényházról jött át a falunapra, ő a kreatív foglalkozásokat részesítette előnyben. Nagy Erika családjával látogatta meg a rendezvényt, és elmondta, hogy elégedett a gyerekeknek kínált programokkal. Illésné Erdélyi Viktória minden évben megnézi a falunapot, és gyermekeivel együtt élvezik a színes kavalkádot. Kiss Ernő nyugalmazott szili tanító szívesen visszalátogat szülőfalujába, s ahányszor csak  Kónyba érkezik, mindig úgy érzi, hogy falunapon van, hiszen sok régi ismerősével találkozik. Azokról a jól sikerült ünnepségekről is beszélt, amikor csak másnap délben hagyta itt a szeretett települést, és ment vissza Szilba. Barátaival ma már szolidabban szórakoznak, kevésbé néznek a pohár fenekére. - A falunap összehozza az embereket, legalább évente egyszer-kétszer jöjjenek haza. Fogjuk meg egymás kezét, hiszen mindenkinek van valamilyen emléke - mondta az elszármazott.Beküldés dátuma: 2010. 09. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.