Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hogyan éljünk egészségesen? A válasz nem is olyan bonyolult

Az étkezés nagyon leszűkítve energiabevitel, melynek a különböző szintjei jó esetben meghatározott rend szerint követik egymást. Ne csodálkozzon az a túlsúlyos személy, aki reggelit sosem, ebédet alig, vacsorát pedig bőségesen fogyaszt. Aki fogyni szeretne, az a mindenféle önkínzó és külföldről importált jól hangzó diétás módszerek helyett inkább egyen kevesebb kenyet, krumplit és tésztafélét. Az előadó sajnálattal állapította meg, hogy falvaink elvesztik eredeti funkciójukat, és lassan mindenütt megszűnik a mezőgazdasági termelés. A községek zöldség- és gyümölcstermesztés nélkül nem mások, mint rosszul működő lakóparkok, ahol minden nagyon drága, a szolgáltatásokért viszont el kell utazni valamelyik városba.
Sajnos, egyre jobban terjed a dohányzás és az alkohol a fiatalok körében, amelyért sokszor a zaklatott, stresszel teli környezet a felelős, de bizonyos esetekben a felnőttek is tehetnek róla. A másik sarkalatos kérdés a mozgás. Annak ellenére, hogy Kapuvár kisváros, mégis számtalan módja van a testedzésnek, ráadásul már egészen kicsi kortól lehet vele élni: baba-mama torna, bébiúszás, mozgásfejlesztő két-három éveseknek, gyerektorna a nagyobbaknak, nyolc éves kortól pedig többféle sportágból lehet választani. Azok a felnőttek, akik húzódoznak a zárt és kötöttebb tornatermi körülményektől, nyugodtan elkezdhetik a sétát, a tájfutást vagy a kerékpározást - ajánlotta a doktor.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.