Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hogyan éljünk egészségesen? A válasz nem is olyan bonyolult

Az étkezés nagyon leszűkítve energiabevitel, melynek a különböző szintjei jó esetben meghatározott rend szerint követik egymást. Ne csodálkozzon az a túlsúlyos személy, aki reggelit sosem, ebédet alig, vacsorát pedig bőségesen fogyaszt. Aki fogyni szeretne, az a mindenféle önkínzó és külföldről importált jól hangzó diétás módszerek helyett inkább egyen kevesebb kenyet, krumplit és tésztafélét. Az előadó sajnálattal állapította meg, hogy falvaink elvesztik eredeti funkciójukat, és lassan mindenütt megszűnik a mezőgazdasági termelés. A községek zöldség- és gyümölcstermesztés nélkül nem mások, mint rosszul működő lakóparkok, ahol minden nagyon drága, a szolgáltatásokért viszont el kell utazni valamelyik városba.
Sajnos, egyre jobban terjed a dohányzás és az alkohol a fiatalok körében, amelyért sokszor a zaklatott, stresszel teli környezet a felelős, de bizonyos esetekben a felnőttek is tehetnek róla. A másik sarkalatos kérdés a mozgás. Annak ellenére, hogy Kapuvár kisváros, mégis számtalan módja van a testedzésnek, ráadásul már egészen kicsi kortól lehet vele élni: baba-mama torna, bébiúszás, mozgásfejlesztő két-három éveseknek, gyerektorna a nagyobbaknak, nyolc éves kortól pedig többféle sportágból lehet választani. Azok a felnőttek, akik húzódoznak a zárt és kötöttebb tornatermi körülményektől, nyugodtan elkezdhetik a sétát, a tájfutást vagy a kerékpározást - ajánlotta a doktor.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.