Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hegyekben álltak az olcsó ruhák a beledi ifjúsági házban

Egy teljes napig csomagolták és szortírozták a bajorországi adományokat Beledben. A településre nem először érkezett ilyen jellegű küldemény, melyben a csecsemőruhától kezdve, a női-férfi kabátokon át a cipőkig, és a műszaki felszerelésekig, sok minden megtalálható.

Kamionnyi segélyszállítmány érkezett néhány hete Bajorországból Beledbe. A teniszklub tagjai évek óta összegyűjtik és elküldik a rábaközi településre a külföldön már feleslegessé vált, de használható árucikkeket.
Idén az adomány nagyságára való tekintettel többnapos vásárt rendeztek. A kedvezőtlen szociális körülmények között élő családok ingyen jutottak hozzá a szükséges holmikhoz, melyek árusítása a szortírozást követő napon 9-től 18 óráig tartott, sőt még másnap is folytatódott. Aki tehette, jutányos áron, néhány száz forintért vásárolt az adományokból. Az ifjúsági házban berendezett alkalmi „árudát” az őszi szünetben szabadságukat töltő pedagógusok és óvónők felügyelték. A szervezésben részt vevők jól ismerik a rászoruló helyiek életkörülményeit, ezért el tudták dönteni, hogy mely családoknak juttassanak a külföldi adományból, de olyan felajánlók is akadtak, akik ismerve a nemes célt, a vételárnál nagyobb összeget fizettek a ruhákért és műszaki cikkekért. Beled polgármestere és a küldemény feladója úgy határozott, hogy a vásárból származó 370 ezer forintnyi bevétel felét az óvodásoknak, másik felét pedig az iskolásoknak ajánlja fel. Gerencsérné Németh Erika óvodavezető elmondta: a nevelőkkel közösen döntik el, hogy mire fogják fordítani a pénzösszeget.
A járókeret és a rokkantkocsi pár ezer forintért talált gazdára, a működőképes tévékészülék, az utazóbőrönd és a babakocsi szintén jó helyre került.
Gerencsérné Németh Erika a televízió képernyőjén keresztül is megköszönte az önzetlen adományt a teniszklub tagjainak, akik személyesen is meggyőződtek az osztáson résztvevők rászorultságáról.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 11.

Kapcsolódó hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

További hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.