Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Határozott döntésekkel jutnak előbbre

Év elején, az események megtörténte után már higgadtabb fejjel lehet beszélni 2012 eredeményeiről, esetleges kudarcairól – mondta Imre László polgármester, aki szerint az önkormányzat nagy hibákat nem követett el. A munka során mindig felmérik a kis település lehetőségeit, és ahhoz képest próbálják a fejlesztéseket megoldani. A jelentős saját bevételek híján rá vannak utalva az állami támogatásokra, így régóta pályázati forrásokkal egészítik ki költségvetésüket. Imre László településvezetői ténykedése óta sok sikeres projektet tudhat maga mögött a falu. A járda és útfelújítások mellett meghatározó volt a faluház rendbetétele. A munka során felmerülő nehézségeken és vitákon gyorsan túljutottak, mert mindenki szeme előtt a nemes cél lebegett. A település polgármestere úgy gondolja, észérvekkel meg lehet győzni a helyieket, akik innentől fogva félreteszik kételyeiket. – Ha már egyszer befogtuk a lovakat, akkor a gyeplőt jó szorosan kell tartani, és szigorúan az eltervezett úton haladni – magyarázta munkamószerét Edve első embere. Az orvosi rendelőnek, könyvtárnak is helyet adó épület korszerűsítését nem lehetett sokáig halogatni, mert az itt végzett tevékenységekre szüksége volt az embereknek. A falu másik részén működő közösségi térben a kisebb klubok tovább folytathatták megszokott összejöveteleiket, s a konditeremben is találkozhattak a fiatalok.
Edvét nem kellett, hogy „megmentse” az állam, melyre Imre László így reflektált: Nem szégyen, ha valakinek nincs adóssága, legalább mi emelt fővel járhatunk! Akinek nincs hitele, még nem azt jelenti, hogy nem fejleszt! A polgármester csak a szakmailag és a pénzügyileg megalapozott beruházásokat forszírozza. Az edvei önkormányzat az önerő összegyűjtésére mindig nagy figyelmet fordít, mert egyetlen kis településnek való pályázatról sem szeretnének lemaradni a saját rész hiánya miatt. A polgármester2013. első negyedévére a tavalyihoz hasonló finanszírozásra számít, utána pedig a stabil működést szeretné elérni.  –Tudunk tervezni, s a takarékosság elvét betartva, ha nem is idén, de egy év múlva biztos részt vehetünk olyan pályázaton, amellyel a járdákat rendbe tudjuk tenni. Akiben nincs optimizmus, az mindig csüggedni fog, mert ha csak a rosszat látja, nem veszi észre a jót  – hangzott az interjúban.
Beküldés dátuma: 2013. 01. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.