Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hasznos tanácsok az egészségnapon

– A fiatalok egyelőre nincsenek tudatában annak, hogy milyen hatalmas kincsnek a birtokosai, amit úgy hívunk: egészség. A legtöbben csak akkor értékelik, ha már fogyóban van ez a kincs – fogalmazott a háziorvos.

A kónyi egészségnap közös gondolkodás arról, hogy az emberek mit tehetnének még testi-lelki állapotukért. A Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ ingyenes szűrővizsgálatokat szervezett a helyieknek, akik feltehették kérdéseiket a jelen lévő szakembereknek. Az önkormányzat a rendezvény anyagi hátterét biztosította. A háziorvos szerint érdemes élni a lehetőséggel, mert más körülmények nehéz lenne kivitelezni, hogy öt-hatféle vizsgálaton is átessenek a páciensek. Az előjegyzésekkel megpróbálják lerövidíteni a sorban állást, de a várakozás mégis sokakat visszatart attól, hogy a szakrendelőben keressék fel az orvost. Az egészségnapot szombatra ütemezik, amikor jobban ráérnek az emberek. Egyre nagyobb szerepe van az alternatív terápiáknak, ezért ezekre is felhívják a figyelmet. Dr. Hegyi Katalin a környezetszennyezés egy speciális formájáról, a zajterhelésről is beszélt a kónyi faluházban. A háziorvos megjegyezte: minél korábban, ezért már az óvodában arra kell nevelni a gyerekeket, hogy kerüljék az egészségkárosító tényezőket. Aki óvatosan bánik környezetével, a saját egészségéért is sokat tesz.
Allerné Kiss Edina, a Kónyi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ intézményvezetője elmondta: Minden évben szeretnék megtartani a tavalyi színvonalat, mindamellett újdonsággal is szolgálnak az embereknek. Az időben felfedezett betegség sokkal nagyobb eséllyel gyógyítható.

Beküldés dátuma: 2015. 10. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Egészségnap Kapuváron

  Az egészségügyi dolgozók életeket mentenek, ennek ellenére ők szerették volna meghálálni a lakosság rájuk irányuló kiemelt figyelmét.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.