Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Három évtizede koptatják a padokat a diákok a kapuvári iskolában

Horváth László tagintézmény-vezető olyan elméleti “barangolásra”hívta a jelenlévőket, melyben az épület születéséről, valamint napjainkig betöltött funkciójáról beszélt. A derék szakiparosok a falak, a tanárok a szellemiek építését fejezték be határidőre. Az intézmény 1990-ben vette fel a legnagyobb magyar nevét. A Széchenyi-iskola több éve felvállalja a tanulásban akadályozott tanulók nevelését, 2004-től pedig a pedagógiai szakszolgálat kezdte meg munkáját. A közösségért áldozni kész, nemes lélekkel megáldott nebulók nevelésén fáradoznak a kollégák - hangzott a beszédben.
Harmath Lajos a KTI (Kapuvári Térségi Általános Iskola) igazgatója díszoklevéllel ismerte el azok áldozatos munkáját, akik sokat tettek az intézmény fejlődéséért: Novits László elsőként rakta le csapatával az iskola alapjait, valamint 1980-1988 között igazgatóként tevékenykedett. Horváth Istvánné egyetlen női vezetőként irányította az  intézményt az 1988-1989-es tanévben. Szabó István helytörténeti, honismereti munkája mellett 1989 és 1999 között látta el a felelősségteljes feladatot. Hámori György 1999 és 2006 között volt az intézmény igazgatója, de városvezetői mivoltában sem feledkezett meg az oktatás ügyéről. Horváth László a 2006-2007-es évben igazgatóként, azóta pedig a tagiskolát és a szakszolgálatot irányító helyettesként segíti Harmath Lajos tevékenységét. A KTI vezetője a tanulók-pedagógusok-szülők hármas egységét hangsúlyozta, mely nélkül egyetlen iskola sem végezheti eredményesen oktató-nevelő munkáját, ezért az ünnepi alkalomból mindegyik társadalmi csoportot felköszöntötte egy-egy képviselője által.

A kapuvári és az oberpullendorfi általános iskola között 2009-ben vált ismét intenzívebbé a testvérvárosi kapcsolat, melynek keretében a diákok cserelátogatásra utaztak egymás intézményeibe. A Széchenyi 30 éves évfordulója alkalmából ismét jeles küldöttség érkezett az osztrák településről. A fotón szereplő személyek (balról jobbra haladva): Horváth László, a Széchenyi István Általános Iskola vezetője; Manuela Resch, a Volksschule igazgatója; Sipőczné Palkovics Bernadett, a vendégfogadó iskola német szakos tanára, és egyben tolmács; Tóth Mária, az oberpullendorfi iskola magyar szakos tanára;  valamint Rudolf Geissler, Oberpullendorf polgármestere. Továbbá megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Waltraud Ehrenhöfer, az osztrák oktatási és kulturális bizottság elnökasszonya.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.