Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Három évtizede koptatják a padokat a diákok a kapuvári iskolában

Horváth László tagintézmény-vezető olyan elméleti “barangolásra”hívta a jelenlévőket, melyben az épület születéséről, valamint napjainkig betöltött funkciójáról beszélt. A derék szakiparosok a falak, a tanárok a szellemiek építését fejezték be határidőre. Az intézmény 1990-ben vette fel a legnagyobb magyar nevét. A Széchenyi-iskola több éve felvállalja a tanulásban akadályozott tanulók nevelését, 2004-től pedig a pedagógiai szakszolgálat kezdte meg munkáját. A közösségért áldozni kész, nemes lélekkel megáldott nebulók nevelésén fáradoznak a kollégák - hangzott a beszédben.
Harmath Lajos a KTI (Kapuvári Térségi Általános Iskola) igazgatója díszoklevéllel ismerte el azok áldozatos munkáját, akik sokat tettek az intézmény fejlődéséért: Novits László elsőként rakta le csapatával az iskola alapjait, valamint 1980-1988 között igazgatóként tevékenykedett. Horváth Istvánné egyetlen női vezetőként irányította az  intézményt az 1988-1989-es tanévben. Szabó István helytörténeti, honismereti munkája mellett 1989 és 1999 között látta el a felelősségteljes feladatot. Hámori György 1999 és 2006 között volt az intézmény igazgatója, de városvezetői mivoltában sem feledkezett meg az oktatás ügyéről. Horváth László a 2006-2007-es évben igazgatóként, azóta pedig a tagiskolát és a szakszolgálatot irányító helyettesként segíti Harmath Lajos tevékenységét. A KTI vezetője a tanulók-pedagógusok-szülők hármas egységét hangsúlyozta, mely nélkül egyetlen iskola sem végezheti eredményesen oktató-nevelő munkáját, ezért az ünnepi alkalomból mindegyik társadalmi csoportot felköszöntötte egy-egy képviselője által.

A kapuvári és az oberpullendorfi általános iskola között 2009-ben vált ismét intenzívebbé a testvérvárosi kapcsolat, melynek keretében a diákok cserelátogatásra utaztak egymás intézményeibe. A Széchenyi 30 éves évfordulója alkalmából ismét jeles küldöttség érkezett az osztrák településről. A fotón szereplő személyek (balról jobbra haladva): Horváth László, a Széchenyi István Általános Iskola vezetője; Manuela Resch, a Volksschule igazgatója; Sipőczné Palkovics Bernadett, a vendégfogadó iskola német szakos tanára, és egyben tolmács; Tóth Mária, az oberpullendorfi iskola magyar szakos tanára;  valamint Rudolf Geissler, Oberpullendorf polgármestere. Továbbá megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Waltraud Ehrenhöfer, az osztrák oktatási és kulturális bizottság elnökasszonya.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.