Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Három évtizede koptatják a padokat a diákok a kapuvári iskolában

Horváth László tagintézmény-vezető olyan elméleti “barangolásra”hívta a jelenlévőket, melyben az épület születéséről, valamint napjainkig betöltött funkciójáról beszélt. A derék szakiparosok a falak, a tanárok a szellemiek építését fejezték be határidőre. Az intézmény 1990-ben vette fel a legnagyobb magyar nevét. A Széchenyi-iskola több éve felvállalja a tanulásban akadályozott tanulók nevelését, 2004-től pedig a pedagógiai szakszolgálat kezdte meg munkáját. A közösségért áldozni kész, nemes lélekkel megáldott nebulók nevelésén fáradoznak a kollégák - hangzott a beszédben.
Harmath Lajos a KTI (Kapuvári Térségi Általános Iskola) igazgatója díszoklevéllel ismerte el azok áldozatos munkáját, akik sokat tettek az intézmény fejlődéséért: Novits László elsőként rakta le csapatával az iskola alapjait, valamint 1980-1988 között igazgatóként tevékenykedett. Horváth Istvánné egyetlen női vezetőként irányította az  intézményt az 1988-1989-es tanévben. Szabó István helytörténeti, honismereti munkája mellett 1989 és 1999 között látta el a felelősségteljes feladatot. Hámori György 1999 és 2006 között volt az intézmény igazgatója, de városvezetői mivoltában sem feledkezett meg az oktatás ügyéről. Horváth László a 2006-2007-es évben igazgatóként, azóta pedig a tagiskolát és a szakszolgálatot irányító helyettesként segíti Harmath Lajos tevékenységét. A KTI vezetője a tanulók-pedagógusok-szülők hármas egységét hangsúlyozta, mely nélkül egyetlen iskola sem végezheti eredményesen oktató-nevelő munkáját, ezért az ünnepi alkalomból mindegyik társadalmi csoportot felköszöntötte egy-egy képviselője által.

A kapuvári és az oberpullendorfi általános iskola között 2009-ben vált ismét intenzívebbé a testvérvárosi kapcsolat, melynek keretében a diákok cserelátogatásra utaztak egymás intézményeibe. A Széchenyi 30 éves évfordulója alkalmából ismét jeles küldöttség érkezett az osztrák településről. A fotón szereplő személyek (balról jobbra haladva): Horváth László, a Széchenyi István Általános Iskola vezetője; Manuela Resch, a Volksschule igazgatója; Sipőczné Palkovics Bernadett, a vendégfogadó iskola német szakos tanára, és egyben tolmács; Tóth Mária, az oberpullendorfi iskola magyar szakos tanára;  valamint Rudolf Geissler, Oberpullendorf polgármestere. Továbbá megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Waltraud Ehrenhöfer, az osztrák oktatási és kulturális bizottság elnökasszonya.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.