Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Harminckét kisgyermek kezdte meg tanulmányait

A karbantartók a nyár folyamán elvégezték a szükséges felújításokat, illetve a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szakembert biztosított a munkálatokhoz. A tankerület igazgatója és az oktatási referens a takarékosságot szem előtt tartva, még az előző tanév végén átnézte az épületeket. A festő szintén gyorsan dolgozott, így időben befejeződött a tisztasági meszelés. A mellékhelyiségeken kívül az alsós épületben három tantermet tettek rendbe, és az apróbb szerelési munkák mellett az udvar is sorra került.
Az intézményben megtartották az alakuló-értekezletet, melyen érintették a személyi változásokat, valamint megbeszélték a tantárgyfelosztást. A tantestület idén nem fogadott új kollégát, tehát az eddigi létszámmal oldják meg a teendőket. A konkrét feladatokról a nevelési értekezleten volt szó, s miután a munkaközösség-vezetők összeállították a munkatervet, készen álltak a szeptemberi iskolakezdésre. Azok a szülők, akik a határidőre befizették a tankönyvek árát, a csekk bemutatása után átvehették az intézményben a könyvcsomagokat.

Borosné Tóth Zsuzsanna, az általános iskola igazgatója több olyan jogszabályt is említett, amely idén szeptembertől hatályos. A szülők és a diákok az őket érintő legfontosabb tudnivalókról az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott Tanévkezdő Emminens kiadványból értesülhetnek. A kötet tartalmazza az érintettek által leggyakran feltett kérdéseket, és problémáikra a választ is megtalálják a könyv lapjaiban. A köznevelési törvény rendelkezése alapján a mostani tanévtől életbe lépett jelentős változás, hogy délután négy óráig foglalkoztatni kell a gyerekeket az iskolában. Az igazgató ez alól – szülői kérésre – felmentést adhat. Az intézmény vezetője a 2013/2014-es tanév induló gyermeklétszámát optimálisnak tartja: két osztály kezdhette meg tanulmányait.
Beküldés dátuma: 2013. 09. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.