Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hany Istók táncban, zenében, színpadi produkcióban

2008 szeptemberében indult az a norvég civil  alap támogatásával finanszírozott projekt, mely a műhelymunkákon és a művészeti csoportok produkcióin kívül két fesztiválhoz is biztosított forrást - tájékoztatta televíziónkat Magyar Attila. A helyszín kiválasztásához a lápvilág titokzatos lényének történetére alapozva a vár környéke adódott a legideálisabbnak. - Idén fedett színpadot állítottunk, ami a programokhoz mindenképpen szükséges volt - mondta a főszervező. A fesztivál főműsora tavaly néptáncos interpretáció volt, ebben az esztendőben pedig moderntánc-feldolgozásban láthatták a Hany Istók darabot. A szervezők nem jelöltek ki korosztály szerinti célközönséget, a kapuváriakat és a környéken élőket várták a programokra - tudtuk meg Magyar Attilától, aki leszögezte: komplett, jól működő, lelkes csapat segítette az operatív irányításban, s mindehhez még hozzájárult a kellemes időjárás. A Hany Istók témáját feldolgozó művészeti csoportok nem kizárólag erre az alkalomra szánják előadásukat, és bíznak abban, hogy hosszabb életű lesz. A rögzített felvételt akár promóciós anyagként sokszorosítanák a település népszerűsítése érdekében. A táncosok, valamint a Hanság Big Band más településen is szívesen bemutatná a feldolgozást.
A kétéves projektre szánt pénzügyi forrás augusztus végére kimerül, de a szervezők semmiképp sem szeretnék, ha vége szakadna a fesztiválnak, hiszen már az elején hagyományteremtő szándékkal kezdeményezték. Magyar Attila a jövőre vonatkozóan megjegyezte: Jelenleg több pályázat vár elbírálásra, ami biztosíthatná az anyagi hátteret, ugyanakkor a vállalkozókkal és a szervezetekkel olyan kapcsolatot sikerült kialakítaniuk, amely szavatolja a rendezvénysorozat folytatását. Az előzetes érdeklődésre alapozva a kapuváriak mindenesetre tematikus táborok szervezésén törik a fejüket, mert a hanyi táj még az ország távolabbi részéről is ide vonzaná az embereket. - Lesz fesztivál jövőre is! - ezzel a gondolattal köszönt el Magyar Attila.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.