Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hangulatos nyári koncert a fúvósokkal

A fellépések zöme a júniustól augusztusig terjedő időszakra esik, de mindig kiemelt esemény a zenészek életében a hagyományos szabadtéri előadás - tudtuk meg a karmestertől. Szabó László, a zenekar elnöke próbálja összefogni a csapatot, hiszen nyaranta sokkal nehezebb megszervezni a közös fellépéseket, mivel többen töltik a szabadságukat, esetleg elutaznak. Hogy mégis sikerül egybefogni a zenészeket, valószínű annak tudható be, hogy hobbiból muzsikálnak. Nagyon jó közösséget alakítottak ki, sőt, a kapcsolatokból nem egy szerelem is szövődött már. A  két házaspár mellett egyik női tagjuk esküvőjére is hivatalosak a zenészek.
Rátérve a repertoárra, megtudtuk, hogy a fesztiválokra kicsit komolyabb darabokkal készülnek, a falunapokon pedig a könnyedebb hangvételű muzsikát szólaltatják meg. Legutóbbi programjukat a kapuvári mazsorettek színesítették. A látszólag, vagyis első hallásra egyszerűbb számok is komoly felkészülést és sok gyakorlást kívánnak a zenészektől. Természetesen a hangszerek amortizációját nem lehet megakadályozni, ezért pályázati forrásból, valamint az önkormányzattól kapott támogatásból próbálják pótolni a hiányzó eszközöket. Nagyon örülnek a dobfelszerelésnek, mert eddig a zeneiskoláét használták, de a pályázati pénzből futotta még a tagság egyenruhájának megújítására is - derült ki Szűcs Róbert elbeszéléséből.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.