Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hámori György a szeptember végi testületi ülésről fejtette ki gondolatait

Tartalmas, programokkal teli nyara volt a kapuváriaknak. A munka ezekben a hónapokban sem állt le; főként a folyamatban lévő pályázatok előkészítésével kapcsolatos teendők miatt tartottak több rendkívüli képviselő-testületi ülés a városházán.

Az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. munkatársa nem tudott jelen lenni a szeptember végi rendes ülésen, ezért a bizottsági megbeszélésen tájékoztatta munkájáról a képviselőket. A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet szintén beszámolt a feladatellátásukról.
Utóbbiról Hámori György megjegyezte: – Attól függetlenül, hogy állami fenntartásba került, pontosan, precízen és a lakosság érdekében tevékenykedik. Szép pályázati eredményeket értek el azóta. Annak idején az önkormányzat mintegy másfél milliárd forint pályázati forrásból felújította a kórházat, új szárnyat épített, újabban pedig eszközbeszerzésekkel, illetve napelemrendszerrel szerelte fel a kórházat.

Kapuvár polgármestere a legutóbbi testületi ülés napirendi pontjai közül kiemelte még a költségvetés aktuális helyzetével összefüggő rendeletmódosítást. A városvezető szorgalmazza, hogy a képviselők naprakész ismeretekkel rendelkezzenek a helyi büdzsé mindenkori állapotáról, mert szerinte mindez elengedhetetlen feltétele a felelősségteljes döntések meghozatalának.

Szintén közérdeklődésre tarthat számot, hogy Kapuvár ingyenes átadja az államnak a kerékpáros centrum melletti területet, ahol remélhetőleg rövid időn belül elkészül a tanuszoda. A hely kiválasztásában sok kritériumnak kellett megfelelniük: elsősorban annak, hogy busszal jól megközelíthető legyen. A város előrehaladott tárgyalásokat folytat a Pannon-Víz Zrt.-vel a víz- és szennyvízelvezetés biztosítására, továbbá kész típustervekkel rendelkeznek, melyek közül hamarosan kiválasztják azt, amelyik a Kapuvár szempontjából a legelőnyösebb. Már a tanuszoda üzemeltetésért sem aggódnak, mert az állam magára vállalta az ezzel járó költségeket.

Október elején bensőséges ünnep keretében adták át a Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola udvarának térkövezését, mely szép színfoltja lehet a városnak. A területen tilos a parkolás, mert az intézményben tanuló diákok céljait szolgálja.

Beküldés dátuma: 2017. 10. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.